Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
16 oct 2019 / 18:27
România ar putea fi inclusă în exerciţiul militar american Defender 2020, potrivit secretarului-adjunct din cadrul Biroului de Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat SUA, Matthew Boyse, care a precizat, însă, că nu cunoaşte, cu certitudine, amănunte în acest sens.

"Nu cunosc cu certitudine amănunte despre Defender 2020, dar presupun că răspunsul este afirmativ, pentru că este un exerciţiu foarte mare. Aş fi surprins dacă România nu va lua parte la acest exerciţiu, dar, din nou, nu ştiu cu siguranţă", a declarat, pentru Agerpres, reprezentantul Departamentului de Stat.

Agenţia de presă DPA a scris, la începutul acestei luni, că Germania va găzdui anul viitor centrul logistic al unui important exerciţiu sub conducerea forţelor armate ale SUA.

Ministerul german al Apărării i-a informat pe reprezentanţii grupurilor parlamentare din Comisia de apărare a Bundestagului (Parlamentul) că alte 16 state membre NATO, inclusiv Germania, vor fi implicate în acest exerciţiu.

 

SUA vor testa capacitatea desfășurării rapide a US Army în EuropaÎn cadrul exerciţiului 'Defender 2020,' armata americană se va antrena pentru desfăşurarea rapidă a unei divizii în Polonia şi în statele baltice, conform unui document consultat de DPA.

În perioada aprilie-mai, trupele vor trece prin Germania cu sprijinul Bundeswehr-ului. Armata germană va participa nemijlocit la acest exerciţiu.

Conform părţii americane, va fi cel mai mare exerciţiu de acest gen din Europa în ultimii 25 de ani, la care vor participa aproximativ 20.000 de militari.

CITEȘTE ȘI: Defender 2020. Cel mai amplu exercițiu militar din ultimii 25 de ani

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională