Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata României, pregătită să sprijine procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Republicii Moldova
14 oct, 16:29
Militarii Armatei Naţionale din Republica Moldova vor participa la un program de instruire profesională oferit de o echipă de experţi ai Statului Major al Apărării din România.

Ministrului Apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu echipa de experți ai Statului Major al Apărării din Armata României, unde s-a discutat despre obiectivele de transformare a Armatei Naționale într-o instituție ajustată la standardele internaționale, potrivit InfoPrut.ro.

Totodată, oficialul a mulţumit Guvernului României pentru asistența oferită pe parcursul anilor, prin intermediul programelor şi cursurilor de instruire cu participarea soldaților și sergenților, precum și pentru disponibilitatea specialiștilor din armata română de a împărtăși experiența în domeniu.

La rândul său, colonelul Iulian Negoescu, liderul echipei de experți din România, și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Naționale a R. Moldova, evidențiind importanța creșterii interoperabilității dintre cele două armate, prin participarea militarilor de pe ambele maluri ale Prutului la exerciţii bilaterale și multinaţionale.

Echipa de experți ai Statului Major al Apărării din armata României se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 12-15 octombrie. Scopul vizitei este identificarea căilor de asistență în domeniul formării profesionale inițiale și dezvoltării continue a corpului de sergenți și soldați ai Armatei Naționale.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro