Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata rusă a primit prima brigadă de complexe Tornado-S
22 mai 2019 / 20:21
În acest an, armata rusă a primit prima brigadă de lansatoare multiple de proiectile reactive de generație nouă Tornado-S (MLRS), a anunțat Alexandru Kochkin, vice-director executiv al subsidiarei TechTash  (parte a Rosteh) , la expoziția MILEX-2019, potrivit Uawire.org.

,,În ceea ce privește dezvoltarea lansatoarelor Smerch, avem noul sistem Tornado-S. Prima brigadă de artilerie reactivă a fost livrată Forțelor Armate în acest an și a început exploatarea experimentală. În consecință, la cererea Ministerului rus al Apărării, a fost elaborată documentația pentru modernizarea lansatoarelor Smerch la nivelul Tornado-S'', a precizat Alexandru Kochkin.

Modernizarea lansatoarelor Tornado MLRS la nivelul Tornado-S a fost comandată de Ministerul Apărării, a menționat el.

La sfârșitul anului 2018, comandantul-șef al Forțelor Terestre, Oleg Saliukov, a anunțat că este planificată introducerea în dotarea marilor unități de artilerie reactivă a sistemelor Tornado-S cu caracteristici crescute în ceea ce privește bătaia și precizia tragerii și cu o nomenclatură extinsă de proiectile reactive cu putere mare, mai precizează remnmilitaryblog.com.

Caracteristici ale lansatoarelor multiple de proiectile reactive de generație nouă Tornado-S

Un complex 9K515 Tornado-S include: o mașină de luptă 9A54; o mașină de transport și reîncărcare 9T255; un complex de antrenament și instrucție; mijloace ale sistemului automatizat de conducere a focului; un automobil topografic; o mașină meteorologică.

Tornado-S este cel mai puternic lansator de proiectile reactive din Federația Rusă, având calibrul de 300 de milimetri și bătaia de 120 de kilometri. În perspectivă, bătaia acestuia va fi crescută la 200 de kilometri.

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv