Armata rusă instalează tavane în tranșeele de pe frontul din Ucraina pentru a ascunde mișcările trupelor
Imaginile din Batalionul 501 de Infanterie Marină din Ucraina arată că forțele ruse încep să îmbunătățească tranșeele. Armata rusă instalează masiv rame și copertine pentru tranșee care au ca scop protejarea soldaților de camerele dronelor ucrainene.
Transee acoperite de ruși cu copertine/ fotografie distribuită de canalul rus Telegram „Milinfolive”
Potrivit The EurAsian Times, construcțiile ajută și la protecția militarilor. Astfel, similar cu anvelopele dispuse pe fuzelajul bombardierelor din aerodromuri sau cuștilor instalate pe tancuri și artilerie, copertinele pot disipa parțial forța unei lovituri cu dronă kamikaze.
De asemenea, tavanele pot proteja parțial soldații de drone minuscule care aruncă obuze peste țintă. Cu toate acestea, scopul principal al acestor acoperișuri construite de-a lungul tranșeelor este mai mult de natură strategică. Acestea servesc drept scut vizual împotriva operatorilor de drone ucraineni, ascunzând efectiv mișcarea trupelor ruse în interiorul tranșeelor. Procedând astfel, urmăresc să perturbe atacurile direcționate cu drone, oferind un strat de protecție tactică.
Probabil că unele camere cu infraroșu vor putea detecta mișcările din tranșee, dar rușii se bazează pe faptul că armata ucraineană nu dispune de suficiente echipamente cu termoviziune.
Videoclipul arată că au fost plasate rame de susținete peste tranșee, iar copertinele sunt încă în curs de instalare. În unele părți, acestea sunt prelate, iar în unele părți, interesant, panouri solare, care probabil servesc drept sursă de energie, așa cum arată și înregistrarea de mai jos:
Diverse surse sugerează că armata rusă are la dispoziție o varietate de materiale de acoperire a șanțurilor. Structurile acoperișului par să includă în unele porțiuni și profile metalice, similare cu elementele folosite la construcția hangarelor, care protejează aeronavele militare rusești împotriva potențialelor atacuri ucrainene. E posibil ca acoperișurile tranșeelor să folosească modele prefabricate și o combinație de cadre din aluminiu și prelate.
La începutul anului 2023, satelitul Sentinel-2 a capturat imagini ale unui șanț uriaș de 70 de kilometri lungime al armatei ruse. Potrivit analiștilor, proiectul a început în septembrie anul trecut.
Anul trecut, tranșee au fost, de asemenea, săpate pe scară largă în jurul Crimeei, iar rapoartele bloggerilor sugerează, de asemenea, că acestea au fost făcute de muncitori din Asia Centrală.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News