Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata SUA caută să cumpere mortiere de calibru 120 mm
10 iul, 16:42
Armata SUA caută să cumpere sistemul de mortier de calibru 120 mm, potrivit unui anunț publicat pe site-ul guvernului SUA. În notă se arată că acest tip de armă asigură soldațiilor suport direct, letalitate și eficacitate atât în lupta cotra infanteriei inamice cât și asupra blindatelor.

Cererea lansată pe piața de profil a fost făcută de Comandamentul Contractant al Armatei. Departamentul vrea să identifice potențiale surse capabile să producă și să stocheze sistemul mortier calibru 120 mm și livrarea acestora începând cu anul 2021. De asemenea, Guvernul a precizat că se estimează a fi achiziționate aproximativ 200 de sisteme de mortier calibru 120 mm într-o o perioadă de cinci ani.

Sistemele de armament Mortier M120A1 tractate / M121, calibru 120 mm, oferă suport indirect pentru batalion și pot răspunde rapid amenințărilor ostile. Sistemul de arme de 120 mm mărește randamentul, letalitatea, iluminarea atunci când sunt folosite proiectilele luminoase, lansarea fumului pentru dezorientarea inamicului, suport de apărare împotriva infanteriei inamice cât și împotriva brigăzilor blindate (ABCT).

Sistemele de mortiere M120A1 tractate / M121, folosesc o remorcă ușoară pentru a fi transportate rapid și se compun dintr-un ansamblu de plăci de bază M9A1, un bipod M191 și un tun calibru 120 mm model M298.

Vezi și: Sheridan M551 al Brigăzilor de Infanterie ale SUA va fi înlocuit cu un nou model de tanc ușor

Ştiri Recomandate

Rusia a blocat trei atacuri israeliene asupra unor obiective ale armatei siriene
Yemen a revendicat atacul cu drone asupra Arabiei Saudite
Iranul a capturat o navă în Golful Persic
Rusia, ample exerciții comune cu China, India și Pakistan
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare importantă de arme și muniții pentru Maroc
Jens Stoltenberg este "extrem de preocupat" de atacurile din Arabia Saudită şi critică Iranul
Șeful ISIS cheamă susținătorii să salveze jihadiștii reținuți și familiile lor
US Army începe testarea noului sistem anti-drone BLADE