Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armenia refuză să mai cumpere arme din Rusia
26 oct 2019 / 12:38
Rusia intenționează să trimită Armenia o notă de protest față de respingerea unei oferte de furnizare de arme prezentată de către compania rusă ORSIS, precizează agenţia de ştiri rusă RIA Novosti, citând o copie a documentului.

Nota, din 22 octombrie 2019, se adresează ministrului armament al Apărării, David Tonoyan. În nota de protest se afirmă că propunerea companiei ruse ORSIS a fost respinsă, fără a fi prezentate motive, și că Armenia a plasat în mod nejustificat firmă pe lista sa de furnizori nesiguri.

Rusia solicită ministrului Apărării, Tonoyan, să analizeze personal situația.

Potrivit RIA Novosti, memorandumul de protest se află în prezent la Ministerul de Externe al Rusiei și va fi expediat în curând către Erevan prin canale diplomatice.

Agenția de știri rusă notează că licitația pentru armament în valoare de mai multe milioane de dolari trebuia să treacă în vara acestui an, însă Ministerul armean al Apărării a respins oferta companiei ruse, invocând neplata unei garanții bancare. Comitetul de investigație armean a inițiat un dosar penal pentru „atitudinea neglijentă față de servicii" a companiei.

ORSIS produce și furnizează arme, muniţie și aparatură optică specială și face parte din grupul PromTechnology din Rusia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro