Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aruncătorul de bombe Patria Nemo este acum capabil să tragă în mișcare (Foto/Video)
Firma finlandeză Patria a finalizat etapa de testare a puterii de foc, în mişcare, a aruncătorului de bombe turelat Nemo.

Compania finlandeze de apărare Patria a încheiat etapa de testare planificată a unui transportor blindat, aflat în mişcare, echipat cu o turelă telecomandată Patria Nemo pe care este instalată un aruncător de bombe.

Această nouă caracteristică remarcabilă a Patria Nemo permite trupelor să fie în continuă mişcare, în timp ce execută focuri asupra poziţiilor inamice și, prin urmare, la rândul lor nu mai sunt o ţintă fixă şi uşor de lovit.

Patria Nemo este cel mai performant aruncător modulare de bombe – dispuse în turelă - Modular Turreted Mortar System (MTSM) – de calibru 120 mm. Aruncătorul este comandat de la distanță, execută lovituri cu traiectorii directe și indirecte, de pe loc și din mișcare. 

Bătaia aruncătorului de bombe Nemo este de peste 10 km. Tunul se rotește 360 de grade, iar unghiul de înclinare al țevii este cuprins între -3 și +85 de grade. Masa turelei este de 1.900 kg. Are o cadență practică de tragere, de șase lovituri pe minut, din care primele trei proiectile pot fi lansate în 15 secunde. În funcție de platformă, vehiculul echipat cu Patria Nemo poate depozita intre 50-60 proiectile de calibrul 120 mm.

 

US Army va testa aruncătorul de bombe turelat Nemo

 

În toamna anului 2019, compania finlandeză Patria, a anunțat că a încheiat un acord cu US Army pentru a efectua un studiu de fezabilitate asupra aruncătorului de bombe Nemo. 

Studiul este făcut în cadrul programului american FCT (Foreign Comparative Testing – Testare Comparativă a produselor Străine).

Compania finlandeză preciza la momentul respectiv că testarea completează colaborarea în curs, dintre Patria și Forțele Terestre ale SUA (UŞ Army), ca urmare a unui acord de cooperare privind cercetarea și dezvoltarea (CRADA), din luna mai.

Seria de verificări constă în mai multe teste și demonstrații în SUA și Finlanda în cadrul cărora, aruncătorul Nemo de calibru 120 mm va fi evaluat cu întrebuințarea munițiilor americane și la nivelul cerințelor US Army.

Acordul privind testarea sistemului Nemo reprezintă o continuare a efortului UŞ Army de a înzestra brigăzile blindate și cele Stryker cu capacități de lovire precisă și rapidă, în care echipajele sunt bine protejate. În 2018 și 2020, US Army a întreprins anchete de piață pentru a identifica firme capabile să producă aruncătoare modulare de bombe, dispuse în turelă - Modular Turreted Mortar System (MTSM).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro