Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Atac armat la Baza aeronavală Pensacola
06 dec 2019 / 17:45
Două persoane au fost ucise şi alte câteva rănite într-un incident armat survenit vineri la baza aeronavală Pensacola din Florida. Presupusul atacator a fost împuşcat mortal de poliţie, au anunţat autorităţile, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Circumstanţele în care a avut loc atacul sunt încă neclare. Biroul local al şerifului din comitatul Escambia a indicat că în cursul dimineţii la bază a fost depistat un "trăgător activ", iar peste câteva minute acesta era mort.

"Trăgătorul a decedat", au precizat la rândul lor într-un comunicat US Navy, adăugând că au fost confirmate încă două decese, iar un număr necunoscut de răniţi au fost transferaţi la spitale din zonă.

Cel puţin zece răniţi au fost internaţi la spitale din regiune, potrivit media locale citate de EFE. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că preşedintele Donald Trump a fost informat şi monitorizează situaţia.

Incidentul de vineri survine după ce miercuri un marinar a tras în trei civili la celebra bază militară Pearl Harbour din Hawaii, omorându-i pe doi dintre ei, după care s-a sinucis.

Baza Pensacola găzduieşte peste 16.000 de militari plus 7.400 de angajaţi civili.

Vezi și: Un marinar din US Navy a împușcat mortal mai mulți colegi la baza din Pearl Harbor

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro