Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Atac cu rachete asupra unui oficial în regiunea Donețk
11 iul 2019 / 18:11
Coloana unui oficial ucrainean a fost supusă unui atac cu rachete în regiunea frontului din Donețk, transmite agentia de presa Unian, anunță paginaderusia .

Conform datelor Statului Major al Operațiunii Forțelor Comune, pe 10 iulie, în marginea de sud a localității Granitnoe, un sistem de rachete antitanc a fost folosit pentru a ataca coloana uneia dintre unitățile forțelor comune.

Ca urmare a bombardamentului, un soldat a fost ucis, altul a fost rănit. După cum relatează mai multe cotidiane, camionul militar însoțea coloana guvernatorului regiunii Donețk, Pavel Kirilenko, care se afla în vizită pe linia frontului.

În legătură cu bombardarea coloanei, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a ordonat șefului Statului Major General, comandantul forțelor armate, Ruslan Homciak, să intensifice activitatea Forțelor Armate pentru a lichida grupurile diversioniste.

Serviciul de presă al șefului statului a mai informat că, în urma bombardamentului, „mașina președintelui administrației regionale de stat din Donețk, care era în apropiere, nu a fost atinsă”.

Ministerul de Externe nu exclude faptul că, după bombardarea coloanei guvenratorului din Donețk, în urma căreia un soldat a fost ucis, Rusia va continua provocările în Donbas.

Adjunctul ministrului de externe Egor Bojok a scris în acest sens pe Twitter că: „Aceasta este maniera în care Kremlinul dorește încetarea focului în Ucraina și încearcă să îndeplinească acordurile de la Minsk”.

Vezi și: Zelenski vrea soluţionarea conflictului din estul Ucrainei, dar Rusia ezită

Ştiri Recomandate

Deputaţii au votat pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea MApN
Armata lituaniană: O amplă campanie de fake news a fost îndreptată împotriva forțelor americane din Europa
Ucraina lucrează la elaborare a unei strategii pentru redobândirea controlului asupra Crimeei
Controverse în jurul noii legi a adunărilor publice cerută de Jandarmeria Română
Exerciții comune ale Forțelor Navale Române și ucrainene
Raiduri ruseşti în nord-vestul Siriei
Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington