Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane F-16 din componența Forțelor Aeriene ale Turciei vor executa serviciul de Poliție Aeriană NATO în Polonia
06 iul, 20:14
Patru F-16 ale forțelor aeriene turcești de la bază aeriană de la Bandırma au aterizat marți la baza aeriană Malbork din Polonia.
Sursa foto: Baza Aeriana Malbork

Un detașament al Forțelor Aeriene Turcești format din 80 de militari au sosit în sprijin la Baza Aeriană Malbork până la jumătatea lunii septembrie pentru serviciul de Poliția Aeriană NATO din regiune, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene NATO.

Este a doua oară când forțele aeriene turcești contribuie cu avioane de luptă la Poliția Aeriană NATO din regiune și prima desfășurare la Baza Malbork din Polonia.

Acesta se alătură detașamentelor de poliție aeriană din regiune la care participă Forțele Aeriene Spaniole de la Siauliai din Lithunia și Forțele Aeriene Italiene de la Baza Amari din Estonia.

2. -imagine fara descriere- (f-16-turcia-baza-malbork_53418000.jpg)

G Ad:

Desfășurarea unui alt detașament suplimentar la Baza Malbork din Polonia are loc sub auspiciile posturii existente de Poliție Aeriană îmbunătățită a NATO introdusă în 2014. Prezenta forțelor aeriene aliate subliniază solidaritatea și coeziunea dintre aliații NATO și angajamentul colectiv pentru descurajare și apărare.

La 60 de ani de la introducerea în cadrul NATO a serviciului de Poliție Aeriană și desfășurarea avioanelor F-16 turcești la Baza Malbork arată disponibilitatea și capacitatea noastră de reacție și continuitatea agilității, a capacității și a adaptării aeriene a NATO.

Trei aliați din sud - Spania, Italia și Turcia - susțin poliția aeriană baltică a NATO din nord, demonstrând coeziunea și solidaritatea Alianței. Dislocate în regiunea Baltică, vor lucra între ele și cu forțele aeriene gazdă pentru a spori cooperarea și interoperabilitatea.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro