Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioanele F/A-18 Super Hornet vor fi echipate cu rachete hipersonice?
27 oct 2020 / 13:43
Statele Unite lucrează la dezvoltarea unei rachete hipersonice care în viitorul apropiat ar trebui să se regăsească printre armele instalate pe avioanele de luptă multi-rol F/A-18E Super Hornet ale Marinei SUA. Informaţia a fost făcută publică, săptămâna acesta, de Gillian Bussey, director al Joint Hypersonics Transition Office (JHTO) din cadrul Department of Defense.

Oficialul american din cadrul Pentagonului a precizat că industria americană de apărare lucrează pentru crearea unei versiuni a unei rachete hipersonice pentru US Navy, iar livrarea primelor rachete este planificată să aibă loc în 2028. În același timp, ea nu a furnizat niciun detaliu despre proiect.

Într-un interviu acordat publicaţiei Breaking Defense, Gillian Bussey a precizat că Laboratorul de Cercetare al Forțelor Aeriene a oferit un contract companiei Boeing pentru a dezvolta o rachetă cu design hipersonic şi care să aibă ca sistem de propulsie un motor Dual-Mode Scramjet (DMSJ).

Potrivit lui Bussey, Statele Unite au demarat un astfel de proiect pentru a oferi US Navy o rachetă care să fie compatibilă cu caracteristicile avioanelor F/A-18 Super Hornet care decolează de pe portavioane.

Potrivit The Drive, concernul american Boeing a primit un contract din partea US Navy, in valoare de 30 de milioane de dolari, pentru a dezvolta o rachetă hipersonică care în viitorul apropiat ar trebui să se regăsească printre armele instalate pe avioanele de luptă multi-rol F/A-18E Super Hornet. O astfel de rachetă ar permite avioanelor F/A-18 Super Hornet să lovească mai uşor şi mai precis ţinte aflate, atât pe mare, cât şi pe uscat.

Contractul a fost semnat pe 20 octombrie anul acesta, dezvoltarea noii rachete va fi realizată în cadrul proiectului SPEAR. Testele de zbor ale noii rachete hipersonice sunt programate pentru sfârșitul anului 2022.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
India merge în continuare pe mâna rușilor: Armata indiană va cumpăra alte avioane MiG-29 și Su-30MKI
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro