Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Bashar al-Assad: Este o invazie și o agresiune. Siria va răspunde la asalt
18 oct 2019 / 18:53
Președintele sirian Bashar al-Assad a avertizat că guvernul său va răspunde agresiunilor turcești din orice parte a Siriei, cu toate mijloacele legitime disponibile, transmite agenția Tasnim. 

Într-o întâlnire cu consilierul irakian pentru securitate națională Falih al-Fayyadh, care a avut loc joi la Damasc, Assad a spus că schemele străine din regiunea Orientului Mijlociu au fost defăcute de-a lungul istoriei și că agresiunea criminală turcă asupra Siriei se încadrează în astfel de comploturi.

„Indiferent ce sloganuri false ar putea fi constituite pentru ofensiva turcă, este o invazie și o agresiune. Siria va răspunde la asalt și îl va confrunta oriunde pe teritoriul sirian prin toate mijloacele legitime disponibile”, a subliniat liderul sirian, a informat Press TV.

Fayyadh, la rândul său, a transmis mesajul premierului irakian Adel Abdul-Mahdi, care s-a concentrat pe extinderea continuă a legăturilor bilaterale între cele două țări din diferite domenii de interes, în special în ceea ce privește combaterea terorismului și a securității la frontieră, având în vedere evoluțiile recente, cooperarea economică și redeschiderea trecerilor de frontieră.

Observațiile lui Assad au apărut după ce joi, mai devreme, o sursă necunoscută din Ministerul Afacerilor Externe și Expatriaților din Siria a condamnat cu tărie ofensiva care continuă de către forțele turce și militanții lor aliați împotriva regiunilor kurde din țară.

Multe țări, inclusiv Iranul și organizații internaționale, precum ONU și Liga Arabă, au criticat invazia Turciei în Siria, solicitând ca Ankara să pună capăt incursiunii în țara arabă.

Vezi și: Turcia continuă operațiunea în Siria, în ciuda acordului. Aviația a bombardat Bab al-Kheir, ucigând mai mulți civili

Ştiri Recomandate

SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China
F-35: Flota Norvegiei, din ce în ce mai puternică. Încă trei aeronave au aterizat în țara scandinavă
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV
Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul
O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”
Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, Mars-2000
OMS nu pierde timpul după decizia lui Trump. Fundație proprie pentru a atrage fonduri private
Angela Merkel și premierul Ludovic Orban au purtat discuții cu caracter strategic și economic
Violențe la Hong Kong, sute de arestări. Pompeo: Hong Kong-ul nu mai are o mare autonomie față de China