Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Baza militară de la Câmpia Turzii, cea mai mare investiţie a SUA din acest an în Europa. Proiect de peste 130 de milioane de dolari
În baza Inițiativei pentru Descurajare Europeană, Statele Unite ale Americii investesc, doar în acest an, 130 de milioane de dolari în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii. Potrivit ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, aceasta este cea mai mare investiție americană din acest an în Europa.
F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române

Ambasadorul român, în cadrul unui interviu acordat agenției Agerpres, a vorbit și despre dimensiunea și aprofundarea parteneriatului strategic dintre România și SUA. 

Pe lângă faptul că SUA investesc 130 ce milioane de dolari la Câmpia Turzii, diplomatul român a făcut referiri și în ceea ce privește dimensiunea politică, militară și de securitate a Parteneriatului Strategic.

Andrei Muraru a subliniat că România urmărește totodată prezența robustă a americană în țară, amintin că în acest moment există zilnic peste 1.100 de militari americani în țara noastră, însă Bucureștiul își dorește creșterea acestei prezențe militare.

„Avem astăzi pe teritoriul românesc, în fiecare zi, peste 1.100 de militari şi ceea ce ne dorim este creşterea acestei prezenţe militare. Avem un scut antirachetă la Deveselu, care a fost operaţionalizat complet şi care a trecut în comanda NATO acum cinci ani, dar avem şi o bază aeriană foarte importantă pentru Statele Unite, dar şi pentru NATO - Mihail Kogălniceanu -, în care România investeşte peste trei miliarde de euro în următorii ani.

G Ad:

Avem şi o bază la Câmpia Turzii care, prin Iniţiativa pentru Descurajare Europeană, SUA investesc în acest an 130 de milioane de dolari, care este cea mai mare investiţie americană din acest an în Europa, dar şi în alte dimensiuni ale acestei cooperări militare”, a precizat ambasadorul României la Washington.

 

Investițiile de amploare a SUA la 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii

 

DefenseRomania a scris în repetate rânduri despre investițiile americane la baza de la Câmpia Turzii, considerată un punct strategic esențial în regiune.

Într-o primă fază vor exista patru proiecte de modernizare.

Printre altele, americanii vor cheltui 30 de milioane de dolari pentru modernizarea pistelor, încă 32 de milioane de dolari pentru construirea unui depozit de combustibil modern, 68 de milioane de dolari pentru construirea altor depozite și hangare. Un alt contract de peste 14 milioane de dolari vizează lucrări de infrastructură.

Modernizarea bazei va include și un nou depozit de muniții, investiție care se va ridica la aproximativ 1.7 milioane de dolari, dar și un centru de comandă pentru operațiunile aeriene în care se vor investi mai mult de 2 milioane de dolari.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro