Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biden a nominalizat noii ambasadori în R. Moldova și Turcia, pe listă urmând România. Mesaj politic privind noua strategie a SUA
14 iul, 18:27
Azi, președintele american Joe Biden a anunțat o listă lungă de 11 nominalizări pentru diverse funcții importante ale administrației sale.

Printre aceste nominalizări observăm două care privesc direct zona noastră geopolitică și geoeconomică, din Europa de Est și regiunea Mării Negre.

E vorba despre nominalizarea ambasadorului  Kent Doyle Logsdon, pentru funcția de ambasador al SUA în Republica Moldova, și a lui Jeffrey Flake, fost senator republican, pentru funcția de ambasador al SUA în Turcia.

 

SUA, tot mai interesate de Republica Moldova. Nominalizările de azi ale președintelui Joe Biden prevestesc și nominalizarea viitorului ambasador american în România

 

G Ad:

Nominalizarea pentru Chișinău a unui diplomat de carieră în SUA și cu extrem de mare plajă relațională la Casa Albă și nu numai, demonstrează importanța pe care o alocă administrația Biden noilor transformări pro-europene și pro-NATO pe care președintele Maia Sandu o are în cadrul strategiei.

Această nominalizare exprimă și începutul pregătirilor nominalizărilor pentru întreaga linie estică, inclusiv țările baltice, Polonia, România sau vestul Balcanilor.

De partea cealaltă nominalizarea senatorului Flake pentru funcția de ambasador al SUA în Turcia reprezintă o opțiune extrem de interesantă întrucât el e cunoscut ca fiind un critic al administrației Trump, el a și votat pentru al doilea proces de suspendare al președintelui Trump.

 

Prin nominalizarea lui Flake în Turcia, Biden dă un semnal de resetare a relațiilor cu Ankara

 

A fost cunoscut pentru pozițiile sale conservatoare, dar un critic dur al măsurilor anti-populiste. Astfel, nominalizarea sa e un mesaj de calmare al dialogului cu Turcia și recalibrarea relațiilor.

Jeffrey Flake reprezintă opțiunea fundamentală de reconstrucție a relațiilor dintre SUA și Turcia.

Cele două nominalizări exprimă fundamentalul interes pentru zonă și aduc un plus de clarificare față de intențiile nominalizărilor care vor veni pentru restul Europei, inclusiv pentru București. 

Surse diplomatice din cadrul Departamentului de Stat consideră că aceste nominalizări anunță și nominalizarea noului ambasador american în România, deși acest lucru nu e așteptat chiar în perioada imediat următoare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro