Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Boeing va produce drone 'cisternă' pentru alimentarea aeronavelor US Navy
Boeing a anunțat că a primit o nouă comandă suplimentară pentru trei aeronave fără echipaj MQ-25 destinate alimentării în zbor a aeronavelor US Navy, transmite Defence Blog.

Această modificare în valoare de 84,7 milioane de dolari este valabilă pentru trei drone sistem MQ-25 și a fost o opțiune la contractul inițial de 805 milioane de dolari pentru patru aeronave care au fost atribuite în august 2018.

„Suntem onorați de încrederea acordată de US Navy în proiectarea și performanța sistemului nostru, care rezultă din această comandă suplimentară", a declarat Dave Bujold, directorul programului MQ-25 al lui Boeing.

„Programul MQ-25 este esențial pentru a ne asigura că US Navy poate beneficia de o capacitate de realimentare aeriană fără pilot pentru escadrilele de pe portavioane", se arată într-un comunicat al companiei.

MQ-25A Stingray va fi prima aeronavă fără echipaj concepută pentru a oferi o capacitate de realimentare aeriană. Integrarea Stingray pe portavioane va crește numărul de avioane F/A-18E/F disponibile pentru misiunile de luptă își va îmbunătăți performanțele, eficiența și siguranța transportatorului, mai precizează sursa citată.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'