Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bombardamente Gaza. Israel, în premieră, din virtual în real
07 mai 2019 / 12:37
Pentru prima dată în istoria cunoscută a răspunsurilor kinetice, un atac cibernetic a fost reprimat printr-un bombardament fizic. Atacului din virtual i s-a răspuns în real. Situația a fost anunțată de către armata israeliană pe Twitter.
EXCLUSIV

Forțele de apărare ale Israelului (IDF) au lansat un atac fizic asupra Hamasului, în răspuns imediat la un presupus asalt cibernetic. IDF a lovit o clădire din Fâșia Gaza cu o rachetă, după ce a afirmat că de la respectiva locație operatorii cibernetici ai Hamas au atacat spațiul cibernetic al Israelului. Anunțul a fost făcut de către IDF prin Twitter: "Am blocat o încercare de ofensă cibernetică a Hamas împotriva țintelor israeliene. În urma operației noastre de apărare cibernetică, am vizat o clădire unde lucrează operatorii cibernetici ai Hamasului. HamasCyberHQ.exe a fost eliminat. "

 

Răspunsul Israelului, o modificare majoră a tacticilor militare

 

Este o noutate atât tactică cât și strategică. Un atac virtual la adresa Israel a fost stopat prin bombardarea în mod real a sitului de unde a fost declanșat atacul. Iar această acțiune reprezintă depășirea unei frontiere psihologice. Astfel, dacă până acum, luptătorii virtuali se considerau apărați de anonimitatea dată de către spațiul cibernaetic, iată că prin identificare locației fizice a acestora, devin ținte reale pentru statul pe care îl atacă. Răspunsul israelian reprezintă și o modificare majoră a tacticilor militare folosite în cadrul războiului cibernetic care are loc peste tot în lume.

G Ad:

Dacă pentru un stat războiul virtual este o prezența constantă și o amenințare cât se poate de reală, pentru utilizatorul simplu de internet, totul pare doar o poveste. În realitate, odată cu creșterea numărului de amenințări cibernetice, mai ales a celor sponsorizate de către actori statali, transferul răspunsului kinetic din virtual în spațiul real devine din ce în ce mai mult un instrument de război fizic.

În ultimii ani cu toții am fost martorii unui adevărat potop de atacuri cibernetice sponsorizate de actori state, fenomen care a dus la schimbarea modelului clasic de răspuns. Războiului s-a schimbat, de la cel fizic la cel online iar acest fapt a dus la contramăsuri care, până mai ieri erau limitate la granițele spațiului virtual. Această problema a fost pusă în discuție la nivel mondial luna trecută, în aprilie, când Marea Britanie și SUA au făcut front comun împotriva atacurilor cibernetice ale Rusiei, acuzată de o pletoră de actiuni cibernetice ostile asupra companiilor și consumatorilor occidentali.

Ca atare trebuie să ne așteptăm la o și mai mare solidarizare internațională alături de o serioasă înăsprire a răspunsurilor la adresa amenințărilor virtuale. Răspunsuri care vor deveni din ce în ce mai reale și mai fizice.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro