Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada vrea să cumpere sistemul AEGIS
11 mai, 21:18
Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Canada a sistemului de luptă AEGIS și a echipamentelor aferente pentru un cost estimat de 1,7 miliarde de dolari. Congresul a fost notificat despre această vânzare astăzi.

Guvernul Canadei a solicitat cumpărarea a patru sisteme de luptă AEGIS; un program pentru computerul sistemului AEGIS Combat; patru radare navale AN/SPY-7 și trei sisteme de lansare verticală MK 41, anunță Agenția de Cooperare în domeniul Securității în Apărare.

De asemenea, este inclus echipamentul de identificare prieten sau inamic, software, documentație (inclusiv capacitățile și limitările sistemului de luptă), dispozitive și servicii de instruire, suport tehnic și alte elemente conexe de sprijin logistic și de programe. 

Această vânzare propusă va sprijini politica externă și obiectivele de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea capacității militare a Canadei, un aliat NATO care este o forță importantă pentru asigurarea stabilității politice și a progresului economic și un contribuitor militar pentru menținerea păcii și operațiunile umanitare din întreaga lume.

Această vânzare propusă va spori interoperabilitatea forțelor maritime canadiene cu Statele Unite și alte forțe aliate, precum și capacitatea acestora de a contribui la misiuni de interes reciproc prin livrarea primului sistem AEGIS. Acest lucru va îmbunătăți în mod semnificativ capacitatea de război pentru forțele SUA care operează la nivel mondial alături de Canada.

G Ad:

Contractorul principal va fi Lockheed Martin Rotary și Mission Systems.

Sistemul de arme Aegis a fost conceput pentru a apăra proximitatea portavioanelor americane. Acum este cel mai utilizat pe 118 nave din SUA, Coreea de Sud, Spania, Norvegia, Australia și Japonia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro