Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China extinde capacitatea de construcție de submarine
13 oct 2020 / 17:03
China dorește să devină o forță navală iar submarinele reprezintă una dintre prioritățile Beijingului. Singura problemă este reprezentată de șantierele navale care nu au capacitatea de a fabrica mai mult de un submarin odată.

Dezvolarea flotei de submarine cu putere nucleară a Marinei Chineze (PLAN) a fost constrânsă de capacitatea limitată de construcție. În prezent există un singur șantier naval care poate construi submarine. Acum, la acest șantier au loc ample lucrări de extindere iar imaginile satelitare recente dovedesc acest lucru, transmite USNI News.

Flota de submarine cu propulsie nucleară a Chinei este de așteptat să devină mult mai mare în următorii ani. Această ultimă dezvoltare a șantierului naval sugerează că China ar putea construi submarinele mult mai repede și mai multe.

1. -imagine fara descriere- (nave_china_mars_97833300.jpg)

Câte submarine nucleare va construi China în următorii zece ani este un subiect mult discutat de analiști. Oficiul de Informații Navale (ONI) a prognozat recent că flota de submarine a Chinei va crește cu șase submarine de atac cu propulsie nucleară până în 2030. Alți observatori, cum ar fi căpitanul în retragere James Fanell, fost Director de Informații și Operațiuni în cadrul Flotei Pacificului a US Navy, estimează că vor fi și mai multe. Ceea ce ste sigur este faptul că numărul submarinelor nucleare va crește.

Din analiza imaginilor surprinse din satelit rezultă că deja a început ridicarea unei noi hale la șantierul naval Bohai din Huludao. Clădirea pare a fi în esență identică cu cea construită acolo în 2015. Se crede că aceasta este pentru construirea unei noi generații de submarine nucleare.

3. -imagine fara descriere- (china_prc-c8prc-99antier_naval_submarine_84459700.jpg)

Se estimează că noua hală este suficient de mare pentru a permite construirea simultană a două submarine, mai precizează sursa citată. Dacă la aceasta se adaugă și cea deja existentă, ar putea fi construite patru submarine simultan. 

Submarinele nucleare includ atât cele cu rachete balistice (SSBN), cât și submarine de atac (SSN). Toate submarinele nucleare sunt construite la șantierul naval Bohai, iar de acesta depinde capacitatea totală a flotei.

Creșterea navală a Chinei nu a trecut neobservată la Washington. Ca răspuns, US Navy va trebui să se adapteze. Descriind Forța de Luptă propusă pentru anul 2045, secretarul apărării, Mark Esper, a spus că SUA trebuie să înceapă să construiască trei submarine din clasa Virginia pe an, cât mai curând posibil. Aceasta ar construi o „forță submarină mai mare și mai capabilă”. Forța propusă va include 70-80 de submarine de atac, descrise ca „cea mai mare platformă de luptă într-un viitor conflict de mari puteri”.

Există trei clase noi de submarine care ar putea fi construite la Bohai: Type-093B care este o îmbunătățire a submarinului Type - 093A Shang-II. Principala îmbunătățire adusă acestuia constă în folosirea rachetelor de croazieră YJ-18 în tuburile de lansare verticale. Acest lucru îi permite să transporte o încărcătură crescută de rachete de croazieră, îmbunătățind capacitatea sa de atac strategic. Rachetele de croazieră YJ-18 sunt asemănătoare cu rachetele Kalibr din Rusia. China folosește deja rachete Kalibr pe unele dintre submarinele sale.

Cealalte clase SSBN fabricate la acest șantier naval sunt Type-095 și Type - 096. În Raportul 2020 China a anunțat construcția a opt submarine SSBN până în 2030.

Citește și: Submarinul rusesc Kolpino a lansat o rachetă Kalibr în Marea Neagră, în cadrul exercițiului strategic “Caucaz-2020”

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Iranul a început un nou exercițiu militar în zona Golfului
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
India merge în continuare pe mâna rușilor: Armata indiană va cumpăra alte avioane MiG-29 și Su-30MKI
Asalt asupra Capitoliului: O femeie, suspectată că a vrut să le vândă ruşilor computerul lui Nancy Pelosi
Rusia amenință Germania că nu e prudent un dialog cu Moscova de pe o poziție de forță, amintindu-i de cel de-al Doilea Război Mondial
În timp ce Maia Sandu se află la Bruxelles, în țară Dodon dă ultimatumuri, acuză 'uzurparea puterii' și amenință cu proteste masive
Sistemele THAAD din Emirate primesc mentenanță de la Lockheed Martin
Alertă de securitate. Capitoliul a fost evacuat
Iranul, despre zborul bombardierelor B-52 Stratofortress: Fără valoare operațională
Viitorul Chinook Block 2 este incert. Echipajul, afectat de vibrațiile puternice ale elicopterului
Navalnîi în arest pentru 30 de zile
Ucraina și Ungaria vor un gentelmen's agreement pentru soluționarea disputelor între cele două state. Kievul speră astfel la deblocarea Comisiei NATO-Ucraina
Iohannis: Sunt convins că vom continua, împreună cu noua administraţie americană, dezvoltarea Parteneriatului Strategic
Frontex şi Irini îşi întăresc cooperarea pentru controlul respectării embargoului privind livrările de arme către Libia
Șase avioane de vânătoare MiG-29 au fost identificate la baza aeriană rusă din Siria
Peste 300 de vehicule blindate multi-rol SERVAL pentru Forțele Armate ale Franței, fabricate de Nexter și Texelis
Rusia se implică ca mediator între Siria și Israel
General ucrainean: Am avertizat din 2008 că Rusia intenţionează să anexeze Crimeea
Rușii nu au mai avut răbdare. Navalnîi, arestat în zona internațională a aeroportului. Ileana Racheru: Întoarcerea sa, comparată cu invadarea URSS din 1941
Securitate energetică | O nouă campanie de foraj în Marea Neagră. OMV investeşte 32 de milioane de euro
Rusia expulzează doi diplomaţi olandezi ca măsură de represalii la un gest similar al Olandei
Maia Sandu vrea un 'cerc de încredere' cu România și Ucraina, fiind dispusă discute cu Rusia despre prezența trupelor din Transnistria
China anunță sacțiuni împotriva oficialilor americani implicați în problema Taiwanului
Învestirea lui Joe Biden | FBI controlează militarii Gărzii Naţionale
Revolte în Tunisia | Armata, scoasă pe străzi. Peste 600 de persoane au fost arestate
Beijingul îl compară pe Mike Pompeo cu o insectă
MApN face recrutări. Pot candida SGP în activitate, civili și din structurile de informații ale MApN. Calendarul concursului
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro