Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China continuă să ameninţe Taiwanul. Opt bombardiere strategice H-6K au intrat în zona de identificare aeriană
26 ian, 22:21
Ministerul Apărării Naționale din Taiwan (MND) a confirmat recent că opt bombardiere și patru avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene Chineze au intrat, în cursul zilei de sâmbăta, în zona de identificare aeriană a apărării din sud-vestul țării (ADIZ).

Potrivit MND, opt bombardiere strategice H-6K și patru avioane de luptă J-16 au intrat, pe 23 ianuarie 2020, în zona de identificare aeriană a apărării. Ministerul Apărării a menționat că și aeronave de patrulare marină şi luptă antisubmarin ale Chinei au intrat în ADIZ, potrivit The Aviationist.

Ca răspuns, Armata taiwaneză și-a ridicat de la sol avioanele de luptă, a emise avertizări radio, iar sistemele de apărare aeriană au fost activate pentru a monitoriza activitatea avioanelor Forţelor Aeriene Chineze.

Taiwanul are un ADIZ (zona de identificare aeriană a apărării), creat de Forțele Armate ale Statelor Unite după cel de-al Doilea Război Mondial, care acoperă cea mai mare parte a strâmtorii Taiwanului, o parte a Mării Chinei de Est și spațiului aerian adiacent.

Ca și în cazul altor ADIZ-uri din întreaga lume, această zonă de identificare a apărării aeriene nu este definită în niciun tratat internațional și nu este reglementată de niciun organism internațional: este în mare parte peste spațiul aerian internațional (spațiul aerian teritorial începe doar la 12 mile de coastă), o intruziune într-un ADIZ nu reprezintă o încălcare a spațiului aerian suveran. ADIZ-urile se extind mult dincolo de teritoriul unei țări, de obicei în vecinătatea zonelor contestate, pentru a oferi țării mai mult timp să răspundă unor aeronave ostile.

 

Avioanele chineze au efectuat în 2020 un număr record de incursiuni în zona de apărare a Taiwanului

 

Avioanele militare chineze au efectuat anul trecut 380 de incursiuni în zona de identificare aeriană a apărării a Taiwanului, un nivel record, a anunţat un reprezentant al Ministerului apărării taiwanez, la începutul acestui an.

Taiwanul, ce se bucură de un sistem democratic, dar trăieşte sub ameninţarea constantă a Chinei, care consideră insula drept parte a teritoriului său.

,,Cele 380 de incursiuni în sud-vestul de ADIZ în 2020 au fost mult mai frecvente decât în trecut. Acest lucru constituie o ameninţare pentru securitatea regională şi naţională'', a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării taiwanez, Shih Shun-wen.

Avioanele chineze au vizat această zonă ''pentru a testa răspunsul militar, pentru a exercita o presiune asupra apărării noastre aeriene şi pentru a reduce spaţiul aerian necesar activităţilor noastre'', a adăugat el.

 

SUA: Beijingul să înceteze să mai facă presiunii militare asupra Taiwanului

 

Recent, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că Statele Unite îndeamnă Beijingul să mai facă presiuni de natura militară, diplomatică și economică asupra Taiwanului și să se angajeze în schimb într-un dialog cu reprezentanții aleși din punct de vedere democratic ai acestei ţări.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro