Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China nu mai vrea Su-35, deși Rusia e dispusă să vândă un nou lot de avioane. Moscova fusese acuzată de șantaj
06 sep, 13:09
China se pare că a renunțat la achiziționarea mai multor avioane rusești de tip Su-35, asta în pofida faptului că partea rusă și-a manifestat intenția de a colabora din nou cu Beijingul pentru un nou contract în ceea ce privește achiziția acestor aeronave.
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Directorul Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică, Dimitri Șugaev, citat de agenția de presă Tass, a precizat în cadrul Forumului Economic al Estului că Federația Rusă e deschisă în ceea ce privește un alt contract pentru achiziția de avioane de luptă de generația 4 ++ Su-35 de către China.

Totuși, Șugaev a admis că până în prezent nu există nicio intenție a Beijingului cu privire la o nouă achiziție.

Semnalăm că Beijingul a achiziționat până în prezent 24 de aeronave de tip Su-35, în valoare de aproximativ 2.5 miliarde de dolari.

Șugaev a dat asigurări că deși China nu și-a manifestat intenția de a achiziționa mai multe avioane Su-35, Moscova e pregătită să colaboreze din nou cu Beijingul.

G Ad:

 

China acuză Rusia de șantaj în ceea ce privește achiziția de Su-35

 

Interesant e că declarația oficialului rus vine ca o confirmare a faptului că Beijingul nu mai are nicio intenție să achiziționeze Su-35. Acest lucru a fost semnalat și de DefenseRomania încă de la începutul anului, când sub protecția anonimatului un oficial militar chinez a declarat că țara sa nu va mai achiziționa Su-35 și a acuzat Moscova de șantaj.

Acesta a precizat că Federația Rusă a solicitat Chinei să achiziționeze mai multe avioane Su-35 în schimbul tranzacției motoarelor rusești AF-31F cu care ar fi urmat să fie echipate aeronavele chinezești J-20.

Principala problemă cu care se confruntă J-20 este la motor. Inițial noile avioane ar fi trebuit să fie echipate cu motoare speciale W-15, dar, în timpul unui test în 2015 motorul a explodat, fără însă să producă victime. 

Oficialul chinez a mai precizat la vremea respectivă că exceptând autonomia, radarul, sisteme de navigație și unele elemente electronice, aeronavele Su-35 ar fi inferioare celor chinezești J-16.

CITEȘTE ȘI:  'Su-35, dacă vreți motoare pentru J-20'. Beijingul renunță, dar visează la motoare precum cele de pe F-22

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro