Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China va prezenta avionul de război electronic J-16D care a provocat deja o mare confuzie în sistemele Taiwanului
25 sep, 10:52
China urmează să prezinte săptămâna viitoare la Airshow China 2021, organizat în orașul Zhuhai, avionul de război electronic J-16D, aparat destinat să îndeplinească misiuni similare cu cele ale Boeing EA-18G Growler care se află în serviciul Forțelor Aeriene ale SUA.
J-16, sursă foto: Ministerul Apărării din China

Conform Taiwan News, pe 5 septembrie, J-16D ar fi fost printre aeronavele desfășurate în apropierea zonei de cercetare și descoperire a apărării aeriene din Taiwan (ADIZ). Avionul de război electronic chinezesc, folosit pentru prima dată pentru a pătrunde în spațiul aerian taiwanez, a provocat o mare confuzie în sistemele de apărare ale Taiwanului.

Marți, un avion J-16D a aterizat în Zhuhai, provincia Guangdong din sudul Chinei, pentru a participa la China AirShow care se va desfășura în perioada 28 septembrie-3 octombrie.

J-16D are două antene mari de război electronic pe aripile aeronavei, care emit unde electromagnetice pentru a neutraliza echipamente de cercetare electronică ale inamicului, radare și sisteme de comunicații. Aeronava de bază J-16 este o versiune chineză a avionului de luptă american F-16, deși Beijingul neagă acuzațiile de plagiat.

Avioanele de război EA-18G Growler ale marinei americane făceau parte din flotele SUA care desfășurau exerciții de "libertate de navigație" în Marea Chinei de Sud, mare revendicată de Beijing. În plus, Forțele Aeriene australiene, implicate în securizarea regiunii indo-pacific, dețin 11 avioane Growler, fapt care se alătură preocupărilor Chinei.

G Ad:

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro