Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

CNIAA îi felicită pe cei care și-au adus contribuția la apărarea antiaeriană a României
19 sep, 12:24
Cu ocazia Zilei Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene Române, Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană (CNIAA) "General de brigadă Ion Bungescu" îi felicită, sâmbătă, pe toţi cei care şi-au adus contribuţia la apărarea antiaeriană a României.

"Dragi ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi gradaţi profesionişti în activitate, în rezervă şi în retragere, dar şi personal civil, care slujiţi şi aţi slujit acestei arme, vă transmitem un călduros 'La mulţi ani' şi vă suntem recunoscători pentru toată contribuţia dumneavoastră la apărarea aeriană a României", se arată în mesajul transmis de CNIAA.

În mesaj se subliniază importanţa deosebită a acestei zile şi pentru artileriştii şi rachetiştii antiaerieni de la CNIAA Capu Midia.

"Este o zi de o importanţă deosebită şi pentru artileriştii şi rachetiştii antiaerieni din Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană Capu Midia mai ales că unitatea poartă cu mândrie denumirea onorifică 'General de brigadă Ion BUNGESCU', ofiţer şi inventator care, în anul 1925 a realizat primul aparat de conducere a focului pentru artileria antiaeriană românească şi pe care l-a dezvoltat şi îmbunătăţit în următorul deceniu", potrivit sursei citate.

În fiecare an, la data de 19 septembrie se sărbătoreşte Ziua Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene Române, în memoria primei victorii a artileriştilor antiaerieni care au luptat pe front în Primul Război Mondial şi care, în urma unei operaţiuni militare, au reuşit să doboare, la Flămânda, un avion inamic. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro