Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coliziune între portavionul francez Charles de Gaulle și un velier polonez (Foto). Incidentul ridică semne mari de întrebare
13 noi 2021 / 18:51
Portavionul francez Charles de Gaulle a fost implicat într-un incident în urma căruia a lovit o ambarcațiune cu pânze care naviga sub pavilion polonez. Incidentul ar putea dezvălui o posibilă breșă în sistemele de securitate ale navei de război franceze.
Portavionul francez Charles de Gaulle, sursă foto: Opex360

Incidentul a avut loc în Mediterană și a fost confirmat de Marina franceză.

Forțele Navale Franceze au precizat că în cursul zilei de ieri portavionul Charles de Gaulle a intrat în coliziune cu un velier sub pavilion polonez. Din fericire nu au existat victime, dar ambarcațiunea civilă a ieșit foarte „șifonată” din coliziune.

Potrivit Naval News, care citează Marina franceză, portavionul se afla într-o misiune de antrenament. Se pare că sistemele navei au detectat cu mare întârziere velierul polonez. În ciuda faptului că Charles de Gaulle a efectuat manevre de urgență pentru a evita ambarcațiunea civilă, în absența unei reacții și din partea velierului, cele două nave s-au ciocnit.  Incidentul a avut loc dimineața la ora 7:30.

După coliziune echipajul portavionului a luat contact cu velierul și a întreprins o operațiune de salvare. Din fericire nimeni nu a fost rănit. În ambarcațiunea civilă se afla o singură persoană iar nava nu a luat apă după coliziune. Catargul navei a fost însă distrus.

G Ad:

Marina franceză a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum portavionul Charles de Gaulle a lovit nava civilă.

 

Coliziune dintre portavionul francez Charles de Gaulle și o navă civilă ridică semne de întrebare

 

Publicația franceză de specialitate Opex360 a analizat și ea incidentul. Sursa citată precizează că în momentul coliziunii condițiile meteo erau nefavorabile iar marea foarte agitată. În orice caz, scriu francezii, incidentul din Mediterană ridică semne mari de întrebare în legătură cu sistemele navei de război franceze.

Pentru că, în ciuda faptului că în Mediterană la momentul impactului condițiile de navigare erau dificile, detectarea cu întârziere a unei ambarcațiuni cu pânze de către un portavion nu e normală. Francezii de la Opex360 se întreabă ce s-ar fi întâmplat în cazul în care în locul navei civile s-ar fi aflat o ambarcațiune cu intenții ostile.

Portavionul Charles de Gaulle e dotat cu sisteme optoelectronice moderne. Pe portavion e integrat sistemul Artemis, dezvoltat de Thales, care folosește trei unități de senzori montate pe o suprastructură de catarg sau punte pentru a detecta eficient. 

Ancheta demarată de Marina franceză ar trebui să clarifice cele întâmplate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro