Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Comandamentul de război al trupelor mareșalului Khalifa Haftar, bombardat de avioane ale Guvernului Acordului Național
28 Martie, 17:08
Forțele Guvernului Acordului Național (GNA) din Libia au lovit sâmbătă centrul operațional al comandamentului de război al forțelor conduse de mareșalul Khalifa Haftar, transmite agenția Anadolu.

Forțele GNA au lovit centrul de operații al forțelor Haftar din estul Al Washaka din zona de coastă a orașului Sirte, a declarat comandantul operațiunii operațiunii Burkan Al-Ghadab.

Purtătorul de cuvânt al operațiunii GNA, Mustafa al-Majei, a declarat agenției de presă că bombardamentul a fost lansat împotriva forțelor loiale mareșalului Haftar ca răspuns la un atac al Emiratelor Arabe Unite în provincia de nord-vest Misrata. El a mai spus că forțele GNA au făcut progrese în Operațiunea Peace Storm, în curs de desfășurare din jurul orașului Tripoli.

Joi, GNA a lansat Operațiunea Peace Storm ca răspuns la atacurile desfășurate de forțele Haftar asupra orașului Tripoli. De la eliminarea lui Muammar Gaddafi în 2011, în Libia au apărut forțe de putere: mareșalul Khalifa Haftar din estul Libiei, susținut de Egipt și Emiratele Arabe Unite și GNA de la Tripoli, care se bucură de recunoașterea ONU și internațională.

Guvernul legitim al Libiei a fost atacat de forțele Haftar încă din aprilie 2019 și peste 1.000 de persoane au fost ucise.

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă