”Suntem în faza războiului de tranșee”. Comandantul Suprem al Armatei Ucrainene: Ucraina are nevoie de noi capabilități pentru a întoarce soarta războiului
Războiul din Ucraina trece într-o nouă fază de bătălii poziționale, așa-numitele lupte de poziție, care sunt avantajoase pentru Rusia.
Șeful Statului Major General ucrainean Valeri Zaluzhnîi a făcut câteva remarci, într-un articol scris pentru The Economist. Potrivit acestuia, războiul cu Rusia intră într-o nouă fază de luptă statică și epuizantă, iar Ucraina are nevoie de noi capacități și tehnologii militare pentru a întoarce sensul războiului în favoarea ei.
Valeri Zalujnîi / Foto: Armata ucraineană
„Războiul intră acum într-o nouă fază: ceea ce noi în armată numim un război „pozițional” cu bătălii statice și epuizante, ca în Primul Război Mondial”, a scris Zalujnîi în postare, spunând că acest tip de război va permite Rusiei să-și reconstruiască forțele și în cele din urmă amenință poziția armatei ucrainene și a statului ucrainean.
Ce îmbunătățiri sunt necesare Armatei ucrainene
În timp ce rachetele și obuzele de artilerie rămân esențiale pentru desfășurarea războiului, el spune că armata ucraineană trebuie să dobândească capacități și tehnologii militare cheie pentru a ieși din acest tip de război.
Avioane de luptă. „Cele mai importante dintre acestea sunt Forțele Aeriene. Controlul aerului este esențial pentru operațiuni la sol pe scară largă. La începutul războiului aveam 120 de avioane de luptă. Doar o treime dintre ele au fost utilizabile”, a spus Zalujnîi, adăugând că, în ciuda pierderilor, Forțele Aeriene Ruse continuă să aibă un avantaj față de Forțele Aeriene Ucrainene. În august, o coaliție formată din mai multe țări occidentale a promis Ucrainei zeci de avioane de luptă F-16, dintre care primul ar trebui să fie livrat la începutul anului.
Avion F-16 Fighting Falcon american dotat cu rachete de croazieră JASSM. Foto: U.S. Air Force
Deminare. Potrivit lui Zalujnîi, Ucraina trebuie să distrugă artileria rusă mai eficient. De asemenea, trebuie să elaboreze o tehnologie mai bună pentru a trece prin liniile rusești de apărare împotriva minelor, iar pentru aceasta sunt importante dispozitivele de deminare.
Mijloace de război electronic, care sunt cheia victoriei în războiul dronelor.
Pregătirea militarilor. Ucraina trebuie să-și îmbunătățească pregătirea soldaților săi și să extindă categoriile de cetățeni care pot fi înrolați în armată.
Contrafoensiva ucraineană mai dificilă decât ne așteptam
Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie 2022. Deși ucrainenii au reușit de atunci să elibereze zone mari în jurul Kievului, Harkivului și Hersonului, Moscova controlează încă aproximativ 18% din țară , sau 106.000 de kilometri pătrați, ceea ce este aproape de dimensiunea Bulgariei.
Ofensiva pe scară largă pe care Kievul a lansat-o în iunie în sudul țării a fost până acum sub așteptări. Ucrainenii nu au reușit să străbată liniile de apărare temeinic construite de Rusia, iar pe alocuri au mutat linia frontului cu doar câțiva kilometri.
Cu trupele rusești aflate în ofensivă în unele părți din estul țării, Kievul se teme că Moscova intenționează să lanseze o campanie de atacuri aeriene pentru a dezactiva rețeaua electrică, lăsând milioane de locuitori în întuneric și fără căldură în mijlocul iernii.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News