Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Combatanţi proiranieni, ucişi în raidurile aeriene efectuate probabil de Israel în Siria
14 sep, 15:08
Cel puţin 10 combatanţi ai miliţiilor proiraniene au fost ucişi luni în Siria în raiduri aeriene "probabil" israeliene, vizând poziţiile lor în extremul estic al ţării în război, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de France Presse.

Loviturile au vizat "poziţii ale miliţiilor pro-Iran" la sud de oraşul Al-Bukamal, ucigând opt combatanţi irakieni şi alţi doi sirieni în provincia Deir Ezzor de la frontiera cu Irakul, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. Bombardamentele au distrus "depozite de muniţie şi vehicule" ale acestor miliţii angajate cu forţele iraniene alături de regimul lui Bashar al-Assad, potrivit OSDO.

Israelul nu îşi revendică sistematic loviturile din Siria. De la începutul conflictului în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri împotriva forţelor regimului sirian, precum şi ale aliaţilor acestuia, Iranul şi Hezbollahul libanez, transmite Agerpres.

La 3 septembrie, 16 combatanţi proiranieni au fost ucişi în lovituri "probabil" israeliene în Deir Ezzor, potrivit OSDO. Coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Washington este angajată în estul Siriei în sprijinul forţelor kurde. În ultimele săptămâni, mai multe raiduri imputate adesea Israelului au vizat poziţii la sud de Damasc sau chiar în centrul Siriei, potrivit OSDO.
Armata israeliană a raportat că a lovit la 3 august, cu avioane de vânătoare, elicoptere de atac şi alte avioane de luptă, ţinte militare în sudul Siriei.

După moartea unui combatant al Hezbollah la 20 iulie într-un bombardament israelian, şeful acestei formaţiuni, Hassan Nasrallah, a avertizat că organizaţia sa va ucide un soldat israelian pentru fiecare luptător al ei ucis de Israel. 

Citește și: O fabrică de rachete din Siria a fost bombardată de aviația israeliană

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro