Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Concernul ucrainean Ukroboronprom a semnat acorduri cu trei companii americane din industria de apărare
În cadrul vizitei efectuate de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Statele Unite, reprezentanții concernul de stat Ukroboronprom au avut întâlniri de afaceri și au încheiat acorduri de cooperare cu companii americane din industria de apărare, după cum a informat serviciul de presă al Ukroboronprom.

În comunicatul emis de concern se precizează că rezultatul intalnirilor constă în semnarea a trei acorduri de cooperare în domeniul dezvoltării de tehnică militară, în valoare totală de 2,5 miliarde de dolari.

Negocierile purtate cu Lockheed Martin Corporation s-au finalizat cu o decizie privind cooperarea în dezvoltarea de proiecte și programe comune, planificarea și organizarea activității de cercetare-dezvoltare, după cum susține partea ucraineană.

În urma întâlnirii cu reprezentanții Harris Global Communications a fost semnat un acord care prevede implementarea de proiecte comune pentru furnizarea de sisteme de comunicații către Ucraina, inclusiv integrarea acestora în sistemele de armament din toate categoriile de forțe armate.

Cel de-al treilea acord a fost semnat în urma discuțiilor purtate cu președintele companiei internaționale Day & Zimmermann Lone Star și prevede dezvoltarea de proiecte pentru modernizarea și crearea unor noi facilități de producție cu capital străin pentru o parte din cele peste 100 de întreprinderi militare pe care Ukroboronprom le gestionează.

G Ad:

În plus, pe 30 august, compania americană Global Ordnance din Sarasota, Florida, a informat că a încheiat un acord de cooperare pe mai mulți ani cu Ukroboronprom, în baza căruia suma afacerilor ar putea ajunge la 500 milioane USD.

"Acordurile semnate și înțelegerile aduc cooperarea între țările noastre în domeniul industriei de apărare într-o nouă etapă și confirmă interesul partenerilor americani în cooperare cu apărarea ucraineană", a declarat președintele Ukroboronprom, Yuri Gusev.

Comentariul autorului: Evenimentele politice în care a fost angrenată administrația ucraineană în ultimele 10 zile, respectiv întâlnirile președintelui Zelenski cu Angela Merkel (imediat după vizita acesteia la Moscova) și cu Joe Biden, vor marca cu siguranță modul în care Ucraina va continua să se poziționeze față de principalele probleme cu care se confruntă.

Președintele ucrainean a primit asigurări de sprijin în privința menținerii transportului gazelor naturale rusești, aderării la NATO, modernizării Forțelor Armate, menținerii sancțiunilor asupra Rusiei în problema anexării Crimeei și, în anumite condiții, sprijin în soluționarea conflictului din Donbas.

După întâlnirea dintre cei doi președinți, Casa Albă a anunţat un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina în valoare de 60 de milioane de dolari și și-a exprimat angajamentul ferm faţă de integritatea teritorială a Ucrainei.

Astfel, este de așteptat ca Kievul să caute să-și tempereze tonul și reproșurile față de Occident privind întârzierea aderării la NATO sau sprijinul în problema Donbas, și să se concentreze mai mult pe reformele interne și pe posibilitatea de a accepta soluțiile propuse pentru încheierea conflictului din estul țării.   

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro