Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cetăţean polonez condamnat pentru spionaj în Rusia: Ar fi încercat să obţină informaţii despre sistemul de rachete S-300
28 iun, 09:39
Tribunalul municipiului Moscova l-a condamnat marți, 25 iunie, pe cetățeanul polonez Marian Radzaevski la 14 ani de muncă silnică pentru spionaj în favoarea țării sale.

Procesul s-a desfășurat cu ușile închise, deoarece materialele prezentate în timpul deliberărilor sunt secrete de stat, conform unui reportaj Interfax, citat de Uawire.org.

Potrivit anchetatorilor, Radzaevski a încercat să exporte produse militare în Polonia, precum și să transmită informații militare, inclusiv "secrete de stat", către aceeași țară.

Se presupune că acesta căuta o oportunitate de a obține componente secrete ale sistemului defensiv cu rachete de tip S-300. Ofițerii Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) l-au reținut în timp ce acesta încerca să ajungă la un acord cu agenți sub acoperire. Cazul Radzaevski a fost condus de anchetatorii Administrației FSB din Moscova și din regiunea Moscovei. Polonezul a pledat nevinovat.

Potrivit materialelor prezentate instanței, acesta a fost reținut în 21 aprilie 2018, când tribunalul moscovit a decis arestarea sa. De asemenea, este cunoscut faptul că Radzaevski, în vârstă de 42 de ani, este unicul proprietar al companiei Avtotrans din Bialystok, Polonia și are șase copii minori.

Potrivit meduza.io, reprezentanti ai FSB ar fi precizat că Radzaevski a acționat în interesul unei organizații poloneze care este un furnizor principal pentru serviciile militare și de informații ale Poloniei. Serviciului Federal de Securitate al Rusie nu a precizat numele organizația în cauză.

O sursă anonimă a declarat pentru Interfax că Radzaevski pledează nevinovt. Iulia Sorina, avocatul lui Radzaevski, intenționează să atace sentința tribunalului de la Moscova.

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană
Criza rachetelor S-400. Turcia ar putea închide baza aeriană Incirlik, ca răspuns la sancţiunile SUA