Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Cetăţean polonez condamnat pentru spionaj în Rusia: Ar fi încercat să obţină informaţii despre sistemul de rachete S-300
28 iun 2019 / 09:39
Tribunalul municipiului Moscova l-a condamnat marți, 25 iunie, pe cetățeanul polonez Marian Radzaevski la 14 ani de muncă silnică pentru spionaj în favoarea țării sale.

Procesul s-a desfășurat cu ușile închise, deoarece materialele prezentate în timpul deliberărilor sunt secrete de stat, conform unui reportaj Interfax, citat de Uawire.org.

Potrivit anchetatorilor, Radzaevski a încercat să exporte produse militare în Polonia, precum și să transmită informații militare, inclusiv "secrete de stat", către aceeași țară.

Se presupune că acesta căuta o oportunitate de a obține componente secrete ale sistemului defensiv cu rachete de tip S-300. Ofițerii Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) l-au reținut în timp ce acesta încerca să ajungă la un acord cu agenți sub acoperire. Cazul Radzaevski a fost condus de anchetatorii Administrației FSB din Moscova și din regiunea Moscovei. Polonezul a pledat nevinovat.

Potrivit materialelor prezentate instanței, acesta a fost reținut în 21 aprilie 2018, când tribunalul moscovit a decis arestarea sa. De asemenea, este cunoscut faptul că Radzaevski, în vârstă de 42 de ani, este unicul proprietar al companiei Avtotrans din Bialystok, Polonia și are șase copii minori.

Potrivit meduza.io, reprezentanti ai FSB ar fi precizat că Radzaevski a acționat în interesul unei organizații poloneze care este un furnizor principal pentru serviciile militare și de informații ale Poloniei. Serviciului Federal de Securitate al Rusie nu a precizat numele organizația în cauză.

O sursă anonimă a declarat pentru Interfax că Radzaevski pledează nevinovt. Iulia Sorina, avocatul lui Radzaevski, intenționează să atace sentința tribunalului de la Moscova.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro