Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Confruntarea serviciilor. FSB spune că a arestat un agent al Ucrainei infiltrat adânc în Federația Rusă
07 iun, 11:51
Conflictul dintre Federația Rusă și Ucraina nu se desfășoară doar la nive politic sau militar, ci și la nivelul serviciilor de informații dintre cele două state.

Potrivit agenției de presă Tass, care citează biroul de informații al FSB rus, serviciul Rusiei a arestat un agent al serviciilor de informații ale Ucrainei care a reușit să obțină informații sensibile pe teritoriul Federației Ruse.

FSB susține că întreaga operațiune a fost coordonată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), dar rușii ar fi intrat pe fir și l-au arestat pe agentul ucrainean.

Sursa citată precizează că agentul Ucrainei nu a reușit să pună în pericol securitatea Federației Ruse. Acesta a fost arestat, interogat, iar în cele din urmă expulzat în Ucraina.

Expulzarea a avut loc pe data de 3 iunie 2021, iar agentului ucrainean i s-a interzis accesul în Federația Rusă pentru o perioadă de 25 de ani.

G Ad:

Potrivit celor de la FSB, în timpul interogatoriului, agentul a recunoscut că e în contact cu SBU de mai mult timp, fiind coordonat cu obiectivul de a „submina interesele de securitate ale Federației Ruse”.

Sursa citată precizează că după arestare, operatori SBU din Kiev au încercat să distrugă prin dispozitive operate de la distanță datele și informațiile pe care agentul ucrainean le-ar fi avut salvate în telefonul mobil, însă FSB ar fi reușit să „blocheze” atacul.

Nu se precizează ce informații a obținut și se aflau în telefonul agentului, și nici natura acestora. 

 

Conflictul dintre Ucraina și Federația Rusă

 

Rusia a anexat peninsula Crimeea după un referendum controversat în 2014. Guvernele occidentale consideră în continuare Crimeea drept parte a teritoriului ucrainean.

Imediat după anexarea ilegală a Crimeei, în estul Ucrainei a izbucnit un conflict armat între separatiștilor pro-ruși și forțele armate ale Ucrainei. Astfel au luat naștere așa-numitele Republici Populare din Donețk și Luhansk. 

În ciuda tuturor evidențelor și a dovezilor de necontestat cu privire la implicarea atât financiară, cât și militară a Rusiei în susținerea conflictului din Donbas, Moscova neagă implicarea ei în luptele din estul Ucrainei.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomandă consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Volodimir Zelenski promite un ''răspuns puternic'' după tentativa de asasinare a consilierului său
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro