Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
25 feb, 23:24
Guvernul ungar va continua să protejeze graniţele Ungariei şi pe cele ale Europei şi va face toate eforturile posibile pentru a împiedica crearea de coridoare internaţionale ale migraţiei, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, în reacţie la o opinie a avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la legislaţia ungară privind migraţia, transmite MTI.
Viktor Orban, premierul Ungariei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook

"Este clar că, indiferent cât de cooperant este guvernul Ungariei, pentru elitele de la Bruxelles e mai uşor să iniţieze proceduri împotriva Ungariei, ascunzându-se după vechile mantre şi cuvinte magice", a scris ea pe Facebook, după ce avocatul general al CJUE Anastasios Rantos a apreciat că plasarea sub incidenţă penală a activităţilor de "organizare şi promovare a migraţiei ilegale", aşa cum prevede pachetul de legi 'Stop Soros' adoptat de parlamentul ungar în 2018, este contrară legislaţiei comunitare.

Potrivit ministrului ungar al justiţiei, "din păcate" Comisia Europeană şi avocatul general al CJUE sunt de acord că "este complet acceptabil ca migraţia ilegală să fie susţinută, facilitată şi organizată", în timp ce codul penal ungar consideră astfel de activităţi drept infracţiuni penale.

"În opinia guvernului ungar, Comisia Europeană înţelege greşit situaţia factuală şi termenul de infracţiune, iar pe de altă parte Bruxellesul nu a reuşit să-şi susţină argumentul cu dovezi", a adăugat Judit Varga.

Legea 'Stop Soros' a devenit cunoscută sub această denumire pe fondul acuzaţiilor lansate de premierul ungar Viktor Orban la adresa investitorului şi filantropului militar american George Soros că orchestrează migraţia către Europa. În 2019, Comisia Europeană a considerat că legea 'Stop Soros' este o încălcare a obligaţiilor legale ale Budapestei, asumate în baza legislaţiei UE privind azilul, şi a sesizat CJUE, care nu este obligată să dea curs opiniei avocatului general, o decizie urmând a fi anunţată la o dată ulterioară.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Șoigu: NATO va concentra 45.000 de militari și 15.000 de echipamente în apropierea teritoriului Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro