Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coreea de Nord: Raportul SUA privind terorismul arată o 'politică ostilă' și face discuţiile dificile
05 noi, 09:41
Coreea de Nord a replicat după un raport al Departamentului de Stat american publicat săptămâna trecută, declarând că raportul ce descrie Phenianul ca sponsor al terorismului este un exemplu de "politică ostilă" din partea Statelor Unite care împiedică progresul discuţiilor de denuclearizare, a relatat marţi agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA, preluată de Reuters, transmite Agerpres.

Oficiali nord-coreeni şi americani au purtat discuţii în octombrie pentru prima dată după ce preşedintele SUA Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit în iunie să redeschidă negocierile de denuclearizare, dar ele au eşuat, în timp ce emisarul Coreii de Nord a declarat că Statele Unite nu au dat dovadă de flexibilitate.

Raportul "dovedeşte încă o dată" că respingerea de către Statele Unite a Coreii de Nord arată "o politică ostilă", a declarat KCNA într-un comunicat, citând un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean. "Canalul de dialog dintre RPDC şi SUA este din ce în ce mai restrâns din cauza unei asemenea atitudini", notează textul.

Kim Jong Un a stabilit în aprilie un termen limită pentru sfârşitul anului pentru discuţiile de denuclearizare.

Coreea de Nord şi Statele Unite ar putea organiza o altă rundă de discuţii la nivel de lucru cel mai devreme la jumătatea lunii noiembrie pentru a accelera progresul, a declarat parlamentarul sud-coreean Lee Eun-jae luni după ce a participat la un briefing la Serviciul Naţional de Informaţii din Seul.

Rapoartele de ţară asupra terorismului 2018 publicate de Departamentul de Stat american pe 1 noiembrie reafirmă desemnarea Coreii de Nord ca sponsor al terorismului de stat, declarând că "guvernul RPDC a oferit în mod repetat sprijin pentru acte de terorism internaţional, în timp ce RPDC a fost implicată în asasinate pe teritoriu străin".

Patru nord-coreeni identificaţi drept suspecţi de poliţia malaeziană în asasinarea în 2017 a lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong Un, rămân în libertate. 

Vezi și: Coreea de Nord a efectuat teste cu lansatoare de rachete multiple

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană