Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Coreea de Nord respinge acuzaţia că a răpit sud-coreeni deturnând un avion
18 mai, 14:20
Coreea de Nord a respins acuzaţia că ar ţine cu forţa mai mulţi sud-coreeni în ţară după ce i-a răpit deturnând un avion în 1969, într-o scrisoare publicată luni de agenţia Naţiunilor Unite pentru drepturile omului şi citată de Yonhap.

În 1969, Coreea de Nord a deturnat un avion Korean Air care transporta 50 de persoane şi l-a redirecţionat către ţara comunistă. Dintre ei, 39 au fost trimişi înapoi în Sud două luni mai târziu, dar se crede că ceilalţi 11 sunt încă în Nord. Nordul a respins acuzaţia de răpire, susţinând că piloţii au dezertat în mod voluntar, transmite Agerpres.

Scrisoarea Coreii de Nord, datată 24 februarie, a venit ca răspuns la o scrisoare pe care Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a trimis-o Nordului la începutul lunii februarie, cerând Coreii de Nord să-i repatrieze pe sud-coreenii răpiţi.

În scrisoare, Nordul a respins acuzaţia, numind-o "extensie a comploturilor politice stereotipe josnice fabricate de forţele ostile menite să răstoarne sistemul RPDC folosind drepturile omului ca pretext" şi "fără a fi demne de luat în considerare". RPDC este acronimul pentru numele oficial al Nordului, Republica Populară Democrată Coreeană.

Nordul a mai declarat că agenţia ONU ar trebui să acorde atenţie locului în care se află cetăţenii săi pe care susţine că i-a răpit Sudul, inclusiv 12 angajaţi ai unui restaurant în China care au sosit în Coreea de Sud în 2016. Potrivit Sudului, angajaţii restaurantului au dezertat de bunăvoie. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro