Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coreenii de Samsung Heavy în discuții cu clienți ruși pentru a construi spărgătoare de gheață care să transporte GNL
14 sep, 18:21
Constructorul naval sud-coreean Samsung Heavy Industries Co. a informat, pe 13 septembrie, că a purtat discuții pentru a construi nave spărgătoare de gheață, care să transporte gazele naturale lichefiate (GNL) extrase din nordul Siberiei, Rusia, potrivit publicației Korea Herald.
Foto: Samsung Heavy

Dar, deocamdată nu au fost luate decizii, a mai anunțat compania coreeană.

Anunțul a venit la scurt timp după ce un ziar local a informat că, Samsung Heavy va câștiga contracte de aproximativ 2,6 miliarde dolari pentru a construi șapte nave de transport GNL, care sunt și spărgătoare de gheață, precum și șase nave de transport GNL rezistente la gheață.

Contractorii sunt companiile implicate în proiectul „Arctic LNG 2”, de extracție și transport a gazelor naturale din nordul Siberiei, inclusiv compania Novatek, al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din Rusia.

 

G Ad:

Despre proiectul „Arctic LNG 2”

 

Proiectul „Arctic LNG 2” a fost demarat în 2019 și constă în extracția de gaze naturale și livrarea acestora pe trei magistrale de transport, numite ”trenuri” cu o capacitate totală de 19,8 milioane tone de gaz lichefiat pe an (Mtpa – metric tons per year), echivalentul a 27,3 miliarde metri cubi de gaze pe an.

Acționarii „Arctic LNG 2” sunt companiile Novatek din Rusia (60%), Total din Franța cu 10%, CNPC și CNOOC ambele din China fiecare cu câte 10% și un consorțiu japonez - Japan Arctic LNG format din Mitsui și Jogmec, care deține 10%.

Directorul Novatek, miliardarul rus Leonid Mikhelson, l-a asigurat, în mai 2021, pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, că liniile transport vor fi lansate în 2023, 2024 și 2025, devansându-se cu un an ultima linie.

Novatek va dezvolta două centre de transbordare, la Murmansk pentru transportul către vest și în Kamchatka pentru exporturile către est. În plus, Novatek intenționează să folosească și o flotă de spărgătoare de gheață.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro