Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Coronavirus | Căpitanul portavionului Theodore Roosevelt, demis în urma solicitării evacuării navei
03 apr, 09:19
C ă pitanul portavionului american nuclear USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier, care solicitase într-o scrisoare cu un ton dramatic evacuarea navei sale contaminate cu noul coronavirus, a fost demis, a anunţat joi secretarul marinei americane Thomas Modly, informează vineri AFP.
Căpitanul portavionului american nuclear USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier - dreapta

,,Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară" a scris Brett Crozier într-o scrisoare de 4 pagini apărută în San Francisco Chronicle, adresată comandanţilor Flotei SUA din Pacific în care critica reacţia marinei militare la epidemia COVID-19, afirmând că forţele navale "nu îşi respectă angajamentul" faţă de marinari şi cerând intrarea în carantină a 90% din echipaj pe insula Guam.

Căpitanul "a dat dovadă de o judecată foarte proastă pe timp de criză", a precizat Modly în cadrul unei conferinţe de presă la Pentagon.

Crozier va fi înlocuit de predecesorul său, vice-amiralul Carlos Sardiello, care îi cedase comanda navei în noiembrie anul trecut, a declarat oficialul marinei americane.

,,Comandantul Crozier a lăsat ca complexitatea provocării provocate de epidemia COVID-19 la bord să aibă prioritate în faţa profesionalismului său, într-un moment în care cel mai urgent era să acţioneze cu profesionalism", a remarcat Modly. "Nu am nicio îndoială că Crozier a făcut ceea ce a crezut necesar pentru bunăstarea echipajului său", a continuat oficialul american.

Thomas Modly şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că această scrisoare şi ecoul pe care l-a trezit "au alarmat inutil familiile marinarilor noştri". Totodată, demersul său public "a trezit îndoieli cu privire la capacităţile operaţionale şi la siguranţa navei, ceea ce i-ar fi putut încuraja pe adversarii noştri să profite" de situaţie.

,,Din aceste motive am pierdut încrederea în capacitatea sa de a comanda în continuare această navă de război, în timp ce combate acest virus pentru a pune pe picioare echipajul", a conchis secretarul marinei americane, potrivit Agerpres.

Comandanţi din marina militară americană au anunţat miercuri că de pe portavion urmează să fie debarcaţi până vineri încă aproape 2000 de marinari, pe lângă cei 1000 scoşi deja din dispozitiv.

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă