Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Coronavirus | Franța a suspendat temporar producția de avioane de vânătoare Rafale
24 Martie, 16:48
Producția de avioane de vânătoare Rafale a fost suspendată temporar în Franța, din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce ar putea duce la o întârziere a termenului de livrare a primului lot de patru aeronave către India, potrivit HindustanTimes.

Programul de pregătire pentru piloților din Forțele Aeriene Indiene (IAF) a fost, de asemenea, afectat pe fondul măsurilor de precauție luate în Franța pentru combaterea pandemiei.

Surse din domeniul apărării au declarat pentru publicaţia ThePrint că uzina Bordeaux-Mérignac a companiei franceze Dassault Aviation, producătorul avioanelor Rafale, şi-a întrerupt activitatea săptămâna aceasta. Activitatea uzine va rămâne suspendată până la 31 martie.

Impactul coronavirusului

India și Franța au semnat Acordul interguvernamental (IGA) pentru 36 de aeronave Rafale în 2016. Dacă uzina de producție rămâne închisă după 31 martie, termenul de livrare ar putea fi afectat.

Conform contractului, 11 din cele 36 de avioane Rafale din cadrul acordului vor fi livrate anul acesta. Primele patru avioane (primul lot care trebuie livrat în luna mai anul acesta) au fost înmânate oficial Indiei în timpul unei ceremonii la care au participat ministrul indian al Apărării Rajnath Singh și omologul său francez, Florence Parly, la Merignac, la 8 octombrie 2019. În prezent, aceste aeronave se afla în Franţa unde mai mulţi piloţi ai Forţelor Aeriene Indiene trec printr-un proces de pregătire şi instruire pentru a le putea pilota.

Primele 18 avioane (inclusiv cele patru din primul lot) trebuiau să fie livrate către IAF până în februarie 2021, iar restul de 18 sunt așteptate în perioada aprilie-mai 2022.

Sunt depuse toate eforturile pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor procesului de producție, dar pandemia de coronavirusul a afectat toate domeniile industrial, inclusive pe cel al apărării, au mai spus surse din ministrul indian al Apărării.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au desfășurat din nou vehicule de luptă Bradley în Siria după incidentele dintre US Army și forțele ruse
Armata ucraineană întâmpină probleme la înzestrarea cu rachetele autohtone 'Neptun' și 'Vilha'
Militarii turci se plâng că sistemele S-400 rusești sunt defecte
EXCLUSIV
Liniile roșii ale Egiptului în Libia și evitarea unui conflict cu Turcia, pe care nimeni nu și-l dorește
Rusia a declanșat operații de amploare în provincia Idlib din nordul Siriei
SUA vor să câștige cea mai mare licitație de aeronave din istorie și promit pe F-21 tehnologii deținute de F-35 și F-22
Două bombardiere rusești Tu-160 au zburat continuu 20.000 km, în 25 de ore
Iranul spune că SUA sunt 'izolate în partea rea a istoriei' și îndeamnă țările lumii să 'reacționeze cu o singură voce'
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro