Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus | Trei marinari americani, testaţi pozitiv la bordul portavionului Theodore Roosevelt
25 Martie 2020 / 18:11
Trei marinari americani care se aflau la bordul portavionului Theodore Roosevelt, au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat marţi oficiali americani, citaţi de AFP.
portavionul american USS Theodore Roosevelt

Cei trei bărbaţi au fost evacuaţi şi toţi cei care au fost în contact cu ei la bordul navei, desfăşurată în prezent într-un teatru de operaţiuni, au fost plasaţi în carantină, a declarat jurnaliştilor secretarul interimar al Marinei, Thomas B. Modly.

Nava are un efectiv de peste 5.000 de persoane la bord.

În urmă cu două săptămâni portavionul se afla într-un port din Vietnam, dar - potrivit şefului operaţiunilor navale, amiralul Michael Gilday - pare dificil deocamdată să se facă o legătură între aceste cazuri de contaminare şi o escală precisă.

"Am luat mari precauţii când echipajul a revenit la bord şi am procedat la examinări medicale riguroase ale echipajului", a declarat el.

G Ad:

În total, marina americană a înregistrat 86 de cazuri de coronavirus, dintre care 57 de militari în serviciul activ, a adăugat amiralul.

Săptămâna trecută, nava de asalt amfibie Boxer - care se afla în portul San Diego, potrivit presei americane - a informat că unul dintre marinarii săi fusese testat "presupus pozitiv" pentru noul coronavirus, dar că acest rezultat mai urma să fie confirmat de către autorităţile sanitare.

Această informaţie a intervenit după o săptămână de la anunţul că un soldat al marinei americane staţionat în sudul Italiei contractase maladia COVID-19, potrivit Agerpres.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ziua Imnului Național. Ceremonii organizate în garnizoanele din țară
„Lupul luptător” a ajuns în SUA. China și-a trimis în State un ambasador cunoscut pentru tonul agresiv împotriva Occidentului
Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Securitate energetică | Livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 2 ar putea începe anul acesta
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro