Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Corvetele pentru România sunt o prioritate pentru Damen
14 feb, 17:39
Consilierul naval al Damen, Ed Veen a declarat în exclusivitate pentru Defense Romania că pentru compania pe care o reprezintă contractul pentru corvetele românești este foarte important. 
EXCLUSIV

Mi-aș fi dorit ca azi să putem prezenta corvetele românești. Îmi doresc mult acest lucru. Am arătat că avem cu ce, avem unde și avem cu cine să facem noile nave pentru Marina Militară Română. Uitați-vă puțin, spune Ed Veen arătând cu mâna către fregata Regele Ferdinand. Nu i-ar fi stat frumos acestei corvete, referindu-se la cea fabricată la șantierul de la Galați pentru Marina Militară din Pakistan, în locul acela? Uitați dotarea pentru Pakistan și uitați Marina Militară Română... "De ce România să nu aibă ceva nou și capabil în locul acelor nave vechi. Am construit la Galați și vom construi în continuare. Avem specialiști români foarte buni. Toate deciziile privind aceste corvete sunt în mâinile gurvernanților români. Nu depinde de mine sau de dumneavoastră acest contract ci doar de autoritățile române. Să vedem ce se va întâmpla și care va fi decizia instanței. Am înțeles că acum este o grevă a judecătorilor. Noi avem termen în martie. Așteptăm să vedem ce spune instanța", a spus Ed Veen. 

(w670) 

"În ziua de azi amenințările sunt asimetrice, de la drone marine, drone aeriene, rachete ghidate... Totul este dictat de tehnologie. Dacă o navă are sisteme electronice performante, viteză și manevrabilitate putem spune că este fiabilă. Sistemele electronice de război pot face diferența. Șantierul de la Mangalia este uriaș. Acolo suntem acționari cu 49% iar statul român are 51%", a mai spus Ed Veen.  

Am înțeles că sunteți în discuții și pentru fabricarea a șapte submarine pentru Olanda.

"Da, este adevărat. Săptămâna viitoare va fi o primă evaluare. Sperăm că va fi bine și pentru noi și pentru Olanda", a conchis Ed Veen.

Vezi și: Naval Group va construi corvetele României. Damen reacţionează la decizia Tribunalului București

Ştiri Recomandate

Germania aprobă vânzarea unui submarin către Egiptului şi a patru nave de război Israelului
Coronavirus | Donald Trump către americani: Următoarele două săptămâni vor fi foarte, foarte dureroase
Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)
Aviația Israelului ar fi atacat o bază militară a trupelor lui Assad în Siria
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila au fost diagnosticate cu Covid-19
Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19
Marinar de pe un submarin Royal Navy oferă sfaturi pentru a trece mai ușor de perioada de izolare