Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
28 feb, 13:28
Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa și-au reafirmat angajamentul de a sprijini Marina Română în proiectele sale de modernizare.
Echipele Naval Group şi SNC sunt onorate de încrederea autorităţilor române care au selectat Naval Group şi partenerul său, Şantierul Naval Constanţa, pentru programul de a construi patru noi corvete multifuncţionale Gowind, de a moderniza fregatele T22R şi de a crea un centru de mentenanţă şi un centru de formare, potrivit unui comunicat al companiei.

Gowind este o corvetă cu o platformă exclusiv militară, echipată cu un set de sisteme de ultimă generaţie testate în luptă, anti-submarin, anti-suprafaţă şi antiaeriene, conform standardelor NATO.

Oferta Naval Group şi SNC se bazează pe puterea parteneriatului exclusiv dintre cei doi parteneri, care va asigura suveranitatea şi autonomia României, deoarece SNC, o companie românească care angajează muncitori români, va stăpâni know-how-ul necesar pentru susţinerea întregului ciclu de viaţă al corvetelor, de la construcţia lor, până la întreţinerea şi modernizarea lor, mai precizează gigantul francez, citat de Agerpres.

Transferul global de tehnologie al Naval Group va aduce beneficii întregii industrii navale româneşti pe termen lung, creând locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată, dincolo de programul GowindŽ.
 
Amintim că Naval Group a fost declarată câștigătoare, anul trecut, în licitația privind construcția corvetelor pentru Forțele Navale Române. Damen s-a adresat instanței iar Tribunalului București, în toamna lui 2019, a respins contestația olandezilor în programul "Corveta multifuncțională" și a dat câștig de cauză Naval Group. Decizia nu este definitivă, Damen a făcut recurs iar justiția va trebui în următoare perioadă să se pronunțe.

Ştiri Recomandate

Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)
Aviația Israelului ar fi atacat o bază militară a trupelor lui Assad în Siria
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila au fost diagnosticate cu Covid-19
Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19
Marinar de pe un submarin Royal Navy oferă sfaturi pentru a trece mai ușor de perioada de izolare
Mai mulți marinari de pe un submarin olandez sunt infectați cu Covid-19
Turcia ar fi dislocat în Siria mai multe sisteme de rachete sol-aer MIM-23 Hawk (Video)