Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Criză Iran. Pompeo: Teheranul continuă dezvoltarea sistemelor nucleare. Inacceptabil
06 sep, 19:58
Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a calificat vineri drept "inacceptabilă" noua reducere a angajamentelor luate de Iran pentru reglementarea activităţilor sale nucleare.
Mike Pompeo și Donald Trump

"Tocmai au anunţat că vor continua să facă mai multă cercetare şi să-şi dezvolte sistemele lor de arme nucleare. Este inacceptabil", a declarat el pentru un post de radio local cu prilejul unei deplasări în statul Kansas. 

Iranul a început în mai să se retragă progresiv din obligaţiile asumate în cadrul acordului internaţional din 2015 care a avut drept obiectiv declarat să-l împiedice să dezvolte bomba atomică, în replică la retragerea americană din acest text decisă de Donald Trump, care îl consideră un acord lax şi insuficient. 

Teheranul a anunţat miercuri o nouă etapă, renunţând la orice limită în cercetarea şi dezvoltarea în domeniul nuclear. Autorităţile iraniene urmează să prezinte sâmbătă în detaliu aceste noi măsuri. 

Mike Pompeo s-a declarat totuşi "încrezător" că poate fi găsită o soluţie diplomatică. 

"De luni de zile, preşedintele Trump spune că este gata să se întâlnească cu liderii iranieni fără condiţii prealabile", a reamintit el, în timp ce Franţa a angajat un efort de mediere pentru a face posibil un tete-a-tete între miliardarul republican şi omologul său iranian Hassan Rouhani la sfârşitul lui septembrie, cu prilejul Adunării generale a ONU. 

"Dar suntem foarte clari în privinţa rezultatului pe care îl căutăm în caz de discuţii", a adăugat Pompeo, denunţând încă o dată "campaniile de teroare" duse de Iran în întreaga lume, precum şi programul său de rachete balistice, considerat de asemenea "inacceptabil"

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia