Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Criza migrației. Germania nu vrea să își înceapă președinția UE cu 'amenințări', dar nu exclude mijloace de presiune
07 iul, 15:57
Este "ruşinos" că Uniunea Europeană încă nu a găsit o soluţie pentru preluarea solicitanţilor de azil, la cinci ani după criza migraţiei, a denunţat marţi ministrul german de interne Horst Seehofer, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială prin rotaţie a UE, transmite Agerpres, care citează dpa şi AFP.

Seehofer a făcut aceste remarci în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de interne din UE desfăşurată prin videoconferinţă, la două zile după ce 180 de migranţi salvaţi de nava umanitară Ocean Viking au primit autorizarea de a debarca în Sicilia, după nouă zile de blocaj.

"La fiecare ambarcaţiune, e nevoie de eforturi laborioase ca să se ajungă la distribuirea migranţilor între statele membre. Şi de fiecare dată doar o mică parte (dintre acestea) sunt gata" să se implice, a deplâns Seehofer, în contextul în care UE se aşteaptă la o înmulţire a traversărilor pe Marea Mediterană în cursul verii.

"Pe termen lung, nu putem lăsa Italia, Malta, Grecia sau Spania să se ocupe singure de această problemă", a subliniat el, insistând că "foarte multe state membre refuză să se implice".

"Această situaţie nu este demnă de UE", a spus ministrul german. "Nu suntem doar o comunitate economică şi de securitate, ci şi o comunitate a valorilor", a adăugat el.

 

Germania nu exclude mijloace de presiune împotriva statelor care refuză să preia migranțiÎn septembrie anul trecut, Germania, Franţa, Italia şi Malta au căzut de acord asupra unui mecanism temporar, bazat pe voluntariat, de repartizare a migranţilor salvaţi pe mare. Doar alte câteva state, cum sunt Portugalia, Luxemburg şi Irlanda, s-au alăturat însă acestei iniţiative.

Horst Seehofer a admis marţi că misiunea de a "convinge" statele membre să dea dovadă de solidaritate este "foarte, foarte dificilă" şi nu a exclus mijloace de presiune, pe care nu le-a detaliat însă.

"Nu vreau să încep discuţia pe această temă în cadrul preşedinţiei UE cu ameninţări (...) Contez pe forţa argumentelor, dar nu sunt naiv", a menţionat ministrul.

Comisia Europeană urmează să prezinte în septembrie o mult-aşteptată propunere, amânată până acum în repetate rânduri, de reformă a politicii cu privire la migraţie şi azil în UE, iar Horst Seehofer şi-a exprimat speranţa să se ajungă la un "acord politic asupra principalelor puncte" ale acestui pact înainte de încheierea preşedinţiei germane, la sfârşitul lunii decembrie

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Exercițiu militar fără precedent al SUA, în Marea Neagră
În loc de tancuri T-14 Armata, Forţele Armate Ruse primesc promisiuni
Serbia ar fi comandat un sistem de apărare antiaeriană din China
Când va primi Flota rusă din Marea Neagră primele rachete hipersonice Zircon?
Germania închide ochii la acţiunile militare ale Turciei. Berlinul a aprobat livrări de armament către Ankara
Armata israeliană a deschis focul asupra a patru persoane care îi ameninţau frontiera cu Siria (Video)
Un grup iranian revendică 28 de atacuri cibernetice asupra Israelului
Sursă foto: Indian Navy Facebook
EXCLUSIV
India vrea ca Rusia să se alăture inițiativei Indo-Pacific condusă de SUA
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro