Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crucișătorul Moscova și fregata Amiral Essen din cadrul flotei ruse monitorizează direct navele americane din Marea Neagră
11 noi 2021 / 11:17
Ministerul rus al Apărării a informat, pe 10.11.2021, că nave de luptă din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) monitorizează direct activitățile desfășurate de navele americane aflate în prezent în acvatoriul Mării Negre.

“Crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Essen aparținând FRMN monitorizează direct pe mare acțiunile navelor de luptă americane, care se află în acvatoriul Mării Negre începând din 30 octombrie”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Reprezentanții militari ruși au anunțat că în dimineața zilei de miercuri (10 noiembrie), la ora 08.56 (ora Moscovei), distrugătorul purtător de rachete dirijate USS Porter a părăsit portul georgian Batumi. De asemenea, la ora 09.20, din același port a ieșit și nava de conducere USS Mount Whitney. În partea de sud-vest a Mării Negre, se mai află și petrolierul american John Lenthall.

Acțiunile Forțelor Navale americane desfășurate împreună cu aviația de cercetare și aviația strategică arată scopul real al exercițiului multinațional neplanificat desfășurat în Marea Neagră: pregătirea unui eventual teatru de operațiuni militare, în special pe teritoriul Ucrainei, pentru eventualitatea în care Kievul pregătește o soluție militară pentru situația din sud-estul țării”, au afirmat reprezentanții militari ruși.

Comentariul autorului: Faptul că partea rusă a trimis cele mai importante două nave aflate în prezent în Marea Neagră să monitorizeze direct navele de luptă americane prezente în regiune demonstrează importanța pe care Federația Rusă o acordă situației actuale din această zonă.

G Ad:

Probabil, în perioada următoare, navele americane se vor îndrepta spre alte porturi din Marea Neagră, respectiv Odesa ori Constanța.

Astfel, pentru cel puțin încă o săptămână, situația de securitate din Regiunea Mării Negre va continua să fie tensionată la un nivel fără precedent.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro