Ieri a fost adoptat bugetul Ministerului Apărării Naționale (MApN) iar ministrul Angel Tîlvăr a declarat presei după ședință că și anul acesta sunt alocați 30% din buget înzestrării Armatei României.
Există voci care caracterizează acest joc ca fiind un fals joc de poker pentru faptul că nu joci împotriva altor jucători ci pur şi simplu îţi demonstrezi abilităţile doar în faţa dealerului. Este de ajuns ca acest joc să se numească poker? Vom înţelege acest lucru în rândurile care tocmai ce urmează!
Cajun Stud Poker se joacă cu un pachet de cărţi standard, de 52 de cărţi de joc. Înainte de începerea propriu-zisă a jocului eşti obligat să pui un pariu de tip ante, cu o valoarea impusă de fiecare cazino în parte.
Odată depus acest pariu vei primi cele 2 cărţi de început de la dealer. Acesta va depune ulterior pe masa de pariere şi 3 cărţi considerate comune, dar cu faţa în jos. Aşadar regula este simplă, te uiţi la cărţile pe care le-ai primit şi decizi ce faci în continuare.
Dacă eşti şi norocos poţi lua un bonusuri casino pe care să îl rulezi în acest joc. Şi atunci o să simţi cu adevărat fiorul Cajun Stud, te poţi “arunca” sau poţi mări miza cu condiţia ca aceasta mărire să fie de cel puţin 3 ori mai mare că pariul ante pe care l-ai depus. După ce ai mărit miza iniţială dealerul va parcurge pasul următor al jocului, va întoarce cu faţa în sus prima dintre cele 3 cărţi comune decartate iniţial.
Vezi cartea întoarsă, decizi ce faci, părăseşti jocul sau alegi să pariezi în continuare. Urmează încă o ridicare de carte, de data aceasta a celei de-a doua aşa că poţi şi în această fază plusa sau poţi părăsi jocul, decizia îţi aparţine.
Mai este un pas pe care dealerul îl face, întoarce şi a treia carte de pe masă şi mai ai la dispoziţie în acest caz încă o posibilitate de a te retrage sau de a plusa. Dacă ieşi din joc urmarea este simplă, pierzi ceea ce ai pariat până în acest stadiu.
Dar dacă mergi mai departe dealerul va împărţi prin comparaţie un eventual câştig sau va lua jetoanele de pe masă. Comparaţie cu ce? Evident cu cele 2 cărţi de care şi el a beneficiat la debutul jocului şi cu care a format o combinaţie de 5! Cea mai valoroasă combinaţie câştigă aşa că o să ştii imediat dacă eşti câştigător sau perdant.
Trebuie să ştii faptul că pariurile tale ante şi cele de tip raise se plătesc la valoarea mâinii tale de poker cu 5 cărţi, cele 2 primite iniţial şi cele 3 decartate la debutul jocului de dealer. În Cajun Stud cea mai bine plătită combinaţie rămâne tot cea de chintă roială, combinaţie pe care dacă o realizezi la final îţi aduce o plată de 500:1.
Chinta se plăteşte cu 100:1, careul oferă 40:1, fulul dă şi el 10:1, chinta spartă dă o cotă de 6:1 în timp ce 3 bucăţi aduc o plată de 3:1. Şi chiar dacă câştigi cu o combinaţie de 2 perechi sau chiar cu una de valeţi vei primi o cotă de 2:1 respectiv 1:1. Orice altă combinaţie nu se plăteşte de dealer, deci înseamnă că ai pierdut miza pariată.
Mai trebuie să ştii că ai în acest joc şi posibilitatea să obţii un pariu bonus, dar acesta se plăteşte numai pe baza celor 3 cărţi comune. În acest caz chinta roială aduce un plus de 50:1, chinta normală 40:1, 3 de acelaşi fel 30:1, două perechi 3:1 iar o singură pereche plăteşte 1:1.
Orice altă mână nu se califică pentru primirea acestor plăţi bonus. De asemenea mai există o situaţie de plată care se raportează strict la cele 2 cărţi din mâna ta. O pereche de aşi îţi aduc o plată de 25:1, un as şi o carte mare oferă plata de 20:1, în timp ce oricare altă pereche plăteşte cu 10:1.
Orice joc de noroc are o margine de casă şi Cajun Stud nu face nici el excepţie de la regulă. Dacă ai o strategie bună de joc, marginea de casă poate să fie adusă până la procentul de 1,4%. Dar dacă ţi cont şi de greşelile inerente pe care o să le faci în joc, adăugarea a 2 până la 4 procente suplimentare este o vedere realistă a marginii de casă pe care jocul o oferă.
Ajungi în acest fel la un avantaj al casei pentru acest joc de 3,4% până la 5,4%, un avantaj destul de mare care se transformă în profit pe termen lung al cazinoului. Dar cum ai parte şi de pariuri secundare, datele problemei se schimbă major.
În acest caz marginea de casă urcă până la 7% sau chiar 8%, o margine de casă imensă dacă ne raportăm la alte jocuri de cazino. Cea mai rea variantă de ruletă, cea americană oferă o margine de casă 5,2%, aşa că o comparaţie este una binevenită.
Şi ce să mai spunem de jocul de blackjack, acolo unde marginea de casă este de doar 1%? Şi atunci există vreo cât de mică probabilitate să fi profitabil la acest joc? Cum joci doar tu împotriva dealerului este nevoie de o strategie bine gândită de joc şi aplicată consecvent, deci ai şanse de reuşită.
Contează să nu te arunci în pariuri de valoare mare şi să rămâi consecvent unui joc responsabil. Ai grijă cât pariezi în diferitele etape din joc, acolo unde ţi se impune să pui de 3 ori miza din ante. Ai în mână cărţi puternice - triplează - ai în mână cărţi sub valoarea de 6 - renunţă la joc şi aşteptă o altă mână mai valoroasă.
Cajun Stud este în fond o altă versiune a jocului de poker aşa că numai tu eşti cel care decide dacă joacă sau nu în cazino acest joc. Faptul că se combină Texas Hold’em şi Stud Poker îl face destul de interesant aşa că îţi sugerăm să îl încerci fie şi numai pentru a bifa o nouă variantă de poker. Succes!
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News
Ieri a fost adoptat bugetul Ministerului Apărării Naționale (MApN) iar ministrul Angel Tîlvăr a declarat presei după ședință că și anul acesta sunt alocați 30% din buget înzestrării Armatei României.
Forțele navale americane au testat cu succes sistemul laser de înaltă energie numit HELIOS, pe una dintre navele sale de război, în anul fiscal 2024, au anunțat mai multe publicații de apărare din SUA.
Inspirat de președintele american Donald Trump, parlamentarul ultranaționalist rus Serghei Mironov intenționează să rusifice Arctica. A publicat o hartă pe contul său Telegram, în care Arhipelagul Franz Josef - ce face parte din Regiunea Arhanghelsk a Rusiei - apare denumit drept „Ținutul Lomonosov”.
Ultranaționalistul rus susține, de asemenea, că Oceanul Arctic ar trebui să fie numit Oceanul Rusiei (o măsură similară cu cea luată de Trump în cazul Golfului Mexic, transformat în Golful Americii). El ar redenumi și insula norvegiană Spitsbergen, teritoriu ce aparține de Svalbard, Norvegia, din Oceanul Arctic.
Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 04.02.2025, două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei.
România e singurul stat aliat care a băgat capul în nisip atunci când a venit vorba de ajutorul militar acordat Ucrainei, în pofida faptului că dimensiunea acestui ajutor nu e deloc de neglijat.
Comisia Europeană și Moldova au convenit asupra unei strategii cuprinzătoare pe doi ani pentru independența energetică și sustenabilitatea Republicii Moldova.
Preşedintele american Donald Trump a făcut marţi un anunţ şoc, spunând că vrea ca SUA să preia controlul asupra Fâşiei Gaza distruse de război, o propunere despre care premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat că ar putea "schimba istoria", relatează Reuters.
Alegerile prezidenţiale din România din noiembrie 2024, primele alegeri democratice majore din Europa ale căror rezultate au fost anulate din cauza suspiciunilor de ingerinţă străină, marchează un punct de referinţă în conştientizarea impactului manipulării informaţiilor pe reţelele sociale, arată un raport realizat de Serviciul de supraveghere şi protecţie împotriva ingerinţelor digitale străine din Franţa (VIGINUM).
Jurnalistul britanic Piers Morgan a publicat un scurt fragment dintr-un interviu cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care va fi difuzat în această seară pe rețelele sociale. Extrasul din interviu a fost publicat pe platforma de social media X, relatează Ukrinform.
Turcia ar intenționa să înființeze două baze militare în Siria și să desfășoare avioane de luptă F-16, ca parte a unui nou acord de apărare între Ankara și Damasc, potrivit unor surse anonime citate de ziarul turc Türkiye. Demersul ar putea marca o schimbare semnificativă în dinamica militară regională, în special având în vedere rolul istoric al Turciei în conflictul sirian și interesele sale strategice în contracararea amenințărilor de-a lungul frontierei sale sudice.
Industriile de apărare ucraineană și poloneză își intensifică procesele de cooperare sub îndrumarea guvernelor lor. Potrivit Ministerului polonez al Apărării, în timpul vizitei delegației conduse de ministrul adjunct al apărării, Cezary Tomczyk, au fost semnate două documente privind cooperarea dintre Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ, una dintre cele mai mari asociații ale companiilor de apărare din Polonia) și companiile de apărare ucrainene.
Încetarea ostilităților în Ucraina ar trebui să aibă loc cu participarea deplină a Kievului și cu creșterea cheltuielilor de apărare ale țărilor din regiune pentru a evita orice viitoare agresiune rusă, a declarat președintele lituanian Gitanas Nauseda într-un interviu acordat Associated Press. Liderul țării baltice a declarat în interviu că un acord de pace încheiat fără măsuri de descurajare adecvate ar permite Rusiei să își consolideze forțele și să se pregătească pentru o nouă agresiune în regiune.
Germania pare că experimentează o alianță de conjunctură, în care stânga populistă BSW își dă mâna cu AfD-ul de extremă dreapta. Ce poate să iasă bun din asta?
A fost aprobat un plan pentru trecerea la o nouă structură organizatorică a Forțelor Armate ale Ucrainei care cuprinde și crearea de corpuri în cadrul Armatei.
La 31 ianuarie 2025, ministrul ucrainean al apărării Rustem Umerov a dezvăluit că Țările de Jos vor furniza Ucrainei un alt lot de avioane de luptă F-16 în acest an. Declarația a fost făcută după o întâlnire la Haga cu ministrul olandez al apărării, Ruben Brekelmans, în cursul căreia cei doi oficiali au abordat îmbunătățirea capacităților aviatice ale Ucrainei și continuarea programelor de formare pentru piloții și tehnicienii ucraineni.
Un amplu reportaj al celor de la Politico reflectă situația dificilă de pe frontul ucrainean, în așteptarea ajutorului american la care Kievul speră. De departe, pe frontul de Est, unde ocupantul avansează asumându-și pierderi și atacuri în valuri, situația e cea mai dificilă. Washingtonul atrage atenția că problema mare a Ucrainei e mai degrabă demografică decât tehnică.
Trump lansează război comercial cu taxe vamale pentru Mexic, Canada și China. Dacă primele două state au reușit să amâne decizia președintelui american, în cazul Chinei taxele vamale au intrat deja în vigoare.
Agenția de presă Reuters a informat, pe 03.02.2025, că țările NATO caută drone care ar putea opera în Arctica la temperaturi sub zero grade, deoarece, în prezent, alianța nu are astfel de UAV-uri. În același timp, Rusia este înarmată cu drone capabile să îndeplinească misiuni în condiții arctice, investind de mai mult timp într-o flotă de drone în zona arctică.
Dezinformarea rusă cu privire la F-35 Lighning II atinge un nivel greu de imaginat care i-a surprins până și pe americani. Iar noua teză a rușilor amintește de acel moment din 2018 când întreaga lume a plecat după fentă deoarece la parada militară din 1 decembrie organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, avioane F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor noastre Aeriene nu au mai decolat.
Nivelul de umplere a depozitelor subterane de gaze ale Ucrainei se apropie de 10%, iar țara vecină nu reușește să-și asigure consumul din producția proprie.
Forțele Navale sud-coreene au anunțat înființarea unui comandament naval responsabil cu apărarea antirachetă și lansarea rapidă a unei lovituri de răspuns în cazul unui atac nord-coreean.
Președintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că dorește ca Ucraina să furnizeze Statelor Unite pamânturi rare ca formă de plată pentru sprijinirea financiară a eforturilor de război ale țării împotriva Rusiei.
Luni, liderii europeni s-au reunit în poate unul dintre cele mai importante summituri informale de până acum - ”Un summit de tip „chirurgie pe cord deschis””, nota duminică Politico.
Potrivit unui raport recent publicat de Departamentul american al Apărării privind achizițiile de echipamente militare aferente anului fiscal 2025, armata americană a prezentat un plan semnificativ de achiziționare a 689 de obuziere autopropulsate (SPH) M109A7 de 155 mm și de susținere a acestora până în 2050. Această decizie reprezintă o piatră de temelie a efortului mai larg de modernizare a armatei americane pentru a-și îmbunătăți capacitățile de artilerie. M109A7, parte a programului Paladin Integrated Management (PIM), va juca un rol central în îmbunătățirea puterii de foc pentru diviziile de infanterie blindate și mecanizate ale Armatei SUA.
Ucraina folosește acum bombe JDAM-ER de 500 de kilograme împotriva forțelor rusești și, în sfârșit, exista dovezi reale. Imagini apărute recent arată un Su-27 Flanker ucrainean lansând una dintre aceste bombe puternice. În timp ce livrările JDAM-ER către Kiev erau cunoscute, aceasta este prima dovadă confirmată că varianta de 500 de kg a acestei bombe este utilizata in lupta.
Republica Moldova, afectată de invazia rusă a statului vecin Ucraina, a denunțat luni ceea ce a considerat că este o încălcare a spațiului său aerian de către o dronă și a indicat că discută cu aliații săi cu privire la modalități de consolidare a apărării antiaeriene, relatează Agerpres și Reuters.
Un raport recent al Comisiei pentru Afaceri Externe și Apărare a Senatului francez indică faptul că Turcia și-a exprimat interesul de a contribui la viitorul sistem aerian de luptă (SCAF/FCAS), un program de avioane de luptă de nouă generație condus de Franța, Germania și Spania. Această evoluție vine în contextul tensiunilor geopolitice dintre Turcia și Franța, deschizând eventual o portiță pentru reînnoirea relațiilor în cadrul unei eventuale cooperări în domeniul apărării.
Compania producătoare Lockheed Martin a predat primul avion de luptă multirol F-16 Block 70 al Forțelor Aeriene Bulgare în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 31 ianuarie la fabrica sa din Greenville, Carolina de Sud.
Marina SUA continuă testarea operațională a distrugătorului din clasa Zumwalt, evaluând capacitățile acestuia în misiunile ofensive de atac de suprafață și în războiul antiaerian. În anul fiscal 2024, Operational Test and Evaluation Force (OPTEVFOR) a efectuat patru exerciții de tragere reală a unor rachete pentru a evalua capacitatea navei de a contracara rachetele de croazieră anti-navă și aeronavele inamice.
Presa rusă a informat că, în dimineața zilei de 01 februarie 2025, în districtul Yelets din regiunea Lipetsk, a avut loc “o coborâre de urgență” a unei rachete de croazieră supersonice Kh-22 de la bordul unui bombardier cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3. Aeronava îndeplinea o misiune bombardament asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei.
De-a lungul anilor Rusia a oferit statelor din Europa de Est mai multe oferte în ceea ce s-ar putea numi „mere otrăvite” pentru alimentarea revizionismului și împărțirea Ucrainei, oricât de brutal și cinic ar suna. România și Polonia au fost printre statele care au refuzat constant aceste oferte, dar altele precum e Ungaria, s-au uitat tentat la măr.
Detalii despre noul contract Low-Rate Initial Production (LRIP) B-21 nu au fost făcute publice, însă Northrop Grumman a declarat că a purtat discuții preliminare cu Forțele Aeriene ale SUA cu privire la o posibilă creștere a ratei de producție. La un an de la anunțarea primului contract Low-Rate Initial Production pentru bombardierul stealth B-21 Raider, Northrop Grumman a anunțat acum că a obținut recent un al doilea contract LRIP înainte de sfârșitul anului 2024. În plus, compania a purtat discuții preliminare cu U.S. Air Force cu privire la o posibilă creștere a ratei de producție.