Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Danemarca continuă construcția gazeoductului Nord Stream 2
07 ian, 19:50
Agenția daneză pentru energie a primit un nou contract de la Nord Stream 2 AG pentru construcția gazoductului Nord Stream 2 în zona economică exclusivă a regatului, care este o condiție pentru continuarea proiectului, a declarat joi ministerul energiei.

"Ieri, Agenția Daneză pentru Energie (ADE) a primit un contract pentru construcția a Nord Stream 2. Lucrările de instalare a conductei vor fi reluate în apele daneze pe 15 ianuarie 2021", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Ture Falbe-Hansen, transmite TASS.

După cum a explicat ADE, înainte de reluarea lucrărilor, Nord Stream 2 AG trebuie să prezinte un program ajustat. Potrivit informațiilor publicate anterior, nava Fortuna va începe instalarea țevilor de-a lungul a două ramuri paralele ale Nord Stream 2 în zona economică exclusivă a Danemarcei. Lucrările la construcția unei secțiuni de 2,6 km a conductei de gaz în zona economică exclusivă a Germaniei au fost finalizate la sfârșitul lunii decembrie.

Proiectul Nord Stream 2 are în vedere construirea a două conducte pentru gaze naturale cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. Până în prezent, 94% din proiectul Nord Stream 2 a fost finalizat. Construcția a fost suspendată la sfârșitul anului 2019, când compania elvețiană de instalare a țevilor Allseas a oprit lucrările din cauza sancțiunilor impuse de SUA.

Citește și: Rusia denunță un atac al SUA în stil cowboy, în tentativa Americii de a compromite construcția Nord Stream 2

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro