Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce forțele proruse au încercat ruperea frontului în Ucraina, chiar când Rusia convoca Consiliul de Securitate al ONU
26 feb, 15:14
Ucraina a săptămâna trecută că forțele separatiste susținute de Rusia au lansat o amplă ofensivă în Donbas, în încercarea de a rupe linia frontului.

Mai exact, pe data de 18 februarie, forțele ruse de ocupație din Donbas, estul Ucrainei au atacat violent pozițiile ucrainene încercând să rupă linia frontului dintre regiunea separatistă și teritoriul controlat de Armata Ucrainei.

Coincidența face, potrivit celor de la Unian, ca această ofensivă majoră să aibă loc chiar în ziua în care Rusia a convocat Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

Nu este niciun secret că o asemenea ofensivă și o încercare de rupere a liniei frontului nu poate fi efectuată fără știrea și acordul Rusiei.

În aceste condiții, sursa citată se întreabă de ce a fost lansată ofensiva chiar când Rusia a convocat Consiliul de Securitate și încearcă să convingă comunitatea internațională că se străduiește să mențină pace în Donbas.

O ipoteză a celor de la Unian afirmă faptul că Rusia a convocat Consiliul deliberat, știind că va urma ofensiva, pentru a menține atenția ONU asupra războiul din Ucraina.

Astfel, în tot acest timp, situația din Siria se agravează. Unian susține că zeci de oameni au fost uciși în Siria în raidurile Forțelor Aeriene Ruse care luptă împreună cu trupele lui Assad împotriva rebelilor sirieni. Și, totodată, trupele siriene conduse de generali ruși se fac responsabile de uciderea soldaților turci care luptă împotriva regimului lui Assad în Idlib, ultimul bastion al rebelilor.

Ştiri Recomandate

Generalul Daniel Petrescu anunță că Armata română ar putea ridica un nou spital de campanie
MApN a recepționat al doilea lot de izolete românești dezvoltate de cercetătorii militari
Olanda a primit primul elicopter nou CH-47F Chinook
Avioane IL-75 ale Rusiei vor duce în Serbia ajutor umanitar și personal militar
Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la căpitanul Crozier (Video)
O aeronavă Tarom a adus în România 200.000 de măști FFP2 din China
Măști de protecție destinate poliției germane au fost confiscate la Bangkok
Batalionului 202 Apărare CBRN, din Divizia 2 Infanterie Getica, misiune de decontaminare în municipiul Suceava