De teama unor viitoare atacuri cu drone maritime ucrainene, Flota rusă din Marea Neagră retrage din Crimeea doua corvete
Flota rusă din Marea Neagră redistribuie corvetele către baze mai sigure din cauza amenințării dronei navale ucrainene. Imagini din Crimeea și din alte baze rusești arată că navele flotei ruse sunt redistribuite către alte baze. În plus, potrivit purtătorului de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmitro Pletenchuk, Rusia a relocat acum două corvete Proiect 1239 Clasa Sivuch. Pletenchuk notează că cele două nave purtătoare de rachete și-au schimbat acum locația permanentă la baza navală din Novorossiy
Corvetă din clasa Bora RFS Samum (616) in portul Sevastopol. Sursa foto: Reddit
Trebuie remarcat faptul că desfășurarea navelor de război în portul Novorossiysk a fost posibilă prin relocarea unor nave de transport și de debarcare în Marea Azov.
,,Două corvete mici au făcut trecerea la Novorossiysk. Deci, putem spune că acest grup mare a părăsit Novorossiysk și se află acum în Marea Azov, au avut un pic de spațiu pe frontul de acostare și au profitat imediat de el: au mai scos încă două nave din Sevastopol", a declarat Pletenchuk, potrivit publicaţiei ucrainene Militarnyi.
Potrivit informațiilor disponibile, două corvete Proiect 1239 au părăsit Sevastopol, și anume Bora (cu numărul de navă 615, parte a flotei din 1989) și Samum (cu numărul de navă 616, parte a flotei din 2000).
Trebuie remarcat faptul că aceste navele ale Flotei ruse din Marea Neagră fac parte din Brigada Maritimă 41 de nave purtătoare de rachete.
Dronele maritime ucrainene au revoluționat războiul naval în ultimii ani, vânând neîncetat navele rusești în largul mării și chiar când acestea se aflau în bazele navale, ceea ce a determinat Flota rusă din Marea Neagră să caute locuri mai sigure.
În septembrie 2023, nava Samum a fost atacată de o dronă Sea Baby, ceea ce a provocat avarierea gravă a navei și remorcarea acesteia pentru reparații.
Publicaţia ucraineană Militarnyi a raportat anterior că baza navală rusă Novorossiysk are în prezent cea mai mică activitate a navelor de suprafață pe întreaga perioadă de observație.
Nave mici purtătoare de rachete, precum și unele nave de desant, au fost mutate în Marea Azov pentru a le ascunde de dronele navale ucrainene.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News