Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De Ziua ei Națională, China a făcut o demonstrație de forță cu avioane de luptă în spațiul aerian al Taiwanului
01 oct, 17:58
Taipeiul a declarat vineri că 25 de avioane de luptă chineze au fost reperate în spaţiul aerian al Taiwanului, această incursiune intervenind de Ziua Naţională a Chinei, marcată în această zi, potrivit Agerpres, care citează DPA.
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

Ministerul Apărării taiwanez a indicat că la acest raid au participat 25 de avioane de luptă - 18 avioane multirol J-16, patru avioane de vânătoare Su-30, două bombardiere H-6 şi un avion de transport Yun-8 - ale Armatei Populare Chineze de Eliberare.

Potrivit ministerului citat, Forţele aeriene taiwaneze au emis avertismente radio, iar sistemele lor de rachete de apărare aeriană au fost activate pentru a monitoriza acţiunile aparatelor chineze.

Această intruziune provocatoare a Chinei urmează uneia similare, care a implicat 24 de avioane de luptă chineze, la 23 septembrie, la scurt timp după ce Taiwanul depusese o cerere de aderare la Acordul Cuprinzător şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), un grup comercial reunind 11 naţiuni, notează DPA.

La 15 iunie, China a trimis 28 de avioane de luptă spre Zona de Identificare a Apărării Antiaeriene a Taiwanului (ADIZ). La 12 aprilie, Taipeiul a detectat 25 de avioane chineze militare intrând în partea de sud-vest a ADIZ.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula democratică autonomă face parte din teritoriul său, potrivit dpa.A

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro