Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
23 ian, 09:08
Sistemele ruse de apărare împotriva rachetelor necesită „zeci de minute” de pregătire pentru a respinge un atac masiv cu rachete, susține comandantul primei Divizii de Apărare Aeriană a Rusiei.

Contrar afirmațiilor că sistemele de apărare antirachetă rusești sunt întotdeauna gata să respingă orice atac cu rachete, generalul maior Sergei Grabchuk, comandantul primei Divizii de Apărare Aeriană Antirachetă, a declarat, în mod neașteptat, într-un interviu acordat lui Krasnaya Zvezda (n.red. - publicația oficială a Ministerului Apărării din Rusia) că, în realitate, este nevoie de câteva zeci de minute pentru a respinge un atac de rachete.

„După finalizarea secțiunii active a zborului unei rachete balistice, se formează o țintă balistică complexă, care constă zeci de ținte false. O astfel de țintă balistică complexă se deplasează către un obiectiv apărat cu o viteză de până la șapte kilometri pe secundă. Momentul lansării unei rachete este înregistrat de eșalonul nostru spațial al unui sistem de avertizare împotriva atacurilor de rachete. Urmărirea suplimentară a unei ținte balistice complexe este realizată de stațiile radar, care sunt al doilea eșalon de la sol al unui sistem de avertizare împotriva atacurilor de rachete și care sunt amplasate de-a lungul graniței țării noastre. Dacă țintele atacă spre exemplu Moscova, sistemul de avertizare împotriva atacului cu rachete generează desemnări de țintă pentru sistemul de apărare împotriva rachetelor, care începe ciclul său de luptă. Durata operației de luptă a sistemului de apărare împotriva rachetelor este de până la câteva zeci de minute. Detectarea țintei se realizează pe distanțe de câteva mii de kilometri. În același timp, sarcina de a distinge focoasele reale de o varietate de ținte false, clarificarea traiectoriilor lor este rezolvată continuu. Urmează apărarea împotriva rachetelor care este lansată și ghidată spre punctele de întâlnire, unde sunt distruse focoasele” a spus generalul maior Grabchuk.

Nu se cunoaște exact ce perioadă de timp ar trebui să exprime sintagma "câteva zeci de minute", dar se cunoaște faptul că durata de zbor a actualelor rachete balistice americane către țintele din Rusia este de aproximativ 10-12 minute, transmite publicația Teller Report.

 

Vezi și: Aurescu: Sistemul Aegis Ashore de la Deveselu este foarte bine integrat în NATO şi funcţionează perfect

 

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate