Delir în Rusia unde România e acuzată că pregătește atacarea Transnistriei și anexarea R. Moldova. Gen. Bălăceanu: Rușii caută punctele slabe
Politologul rus Serghei Markov, apropiat al Kremlinului, a susținut într-un derapaj în presa din Federația Rusă că România se pregătește de o operațiune militară în Transnistria urmată de „anexarea” Republicii Moldova.
Serghei Markov este și vicepreședintele Forumului Public Rus pentru Afaceri Internaționale, dar și copreședinte al Consiliului Național Strategic al Federației Ruse.
În cadrul unui interviu acordat Pravda, Markov spune că țara noastră, cu sprijinul NATO, pregătește o intervenție militară în regiunea separatistă transnistreană, urmată de „anexarea” Republicii Moldova.
Markov continuă delirul și precizează că armata ucraineană va participa și ea la operațiune, denunțând faptul că Federația Rusă va fi „pusă într-o situație dificilă”.
Generalul Bălăceanu: Rusia caută punctele slabe
General-locotenent (rtr.) Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Antena 3, unde a comentat provocările din Transnistria și exploziile care au loc în regiunea separatistă, a făcut câteva referiri și la declarația oficialului rus cu privire la atacarea Transnistriei de către armata noastră și „anexarea R. Moldova”.
„Declarația într-o primă fază este amuzantă: România devine un stat agresor, se pregătește de o invazie, anexează Moldova, cucerește Transnistria”, precizează generalul român.
„Se vrea inducerea unei stări de incertitudine în privința Ucrainei, Georgiei, Republicii Moldova. E o componentă a războiului informațional. Rușii sunt experți în asta, au mai aplicat componentele războiului informațional în Decembrie 1989. Cunosc psihologia României, caută punctele slabe ale unei psihologii colective. Pentru că în definitiv noi ne-am propus să sprijinim Republica Moldova în drumul său spre Uniunea Europeană, sprijinim forțele democratice de la Chișinău și avem relații economice, chiar dacă nu atât de bune, în curs de îmbunătățire”, a precizat Virgil Bălăceanu.
„În componenta războiului clasic, apar și componente ale războiului informațional”, a conchis generalul român.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News