Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de aeronave de cercetare și avertizare timpurie King Air B300ER Scorpion către Kazahstan
23 dec 2020 / 20:38
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare a unor aeronave de cercetare și avertizare timpurie King Air B300ER Scorpion către guvernul din Kazahstan.

Contractul este estimat la 128,1 milioane de dolari și se va desfășura prin Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare, după aprobarea Congresului. 

Guvernul Kazahstanului a solicitat cumpărarea a trei suite de senzori Raytheon AST TITAN (2 instalate, 1 rezervă). De asemenea, sunt incluse două aeronave King Air B300ER Scorpion; trei radare Leonardo Osprey 30 AESA - (2 instalate, 1 de rezervă); trei sisteme de senzori infraroșii WESCAM MX-15HDi - (2 instalate, 1 rezervă); trei sisteme de informații inteligente electronice automate (ELINT) Sierra Nevada Small SWAP - (2 instalate, 1 de rezervă); stație de control la sol fixă ​​și transportabilă; echipamente de sprijin la sol; echipamente de instruire a personalului; piese de schimb, componente și reparații; suport software și asistență logistică, se precizează în comunicatul de presă al Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare. 

Această vânzare propusă va sprijini obiectivele politicii externe și de securitate națională ale Statelor Unite prin îmbunătățirea apărării unei țări partenere care este o forță pentru stabilitatea politică și progresul economic în Asia Centrală.

Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea Kazahstanului de a face față amenințărilor actuale și viitoare prin îmbunătățirea capacității sale de a descuraja amenințările regionale și de a efectua operațiuni de securitate la frontieră, se mai arată în comunicatul de presă al Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare.

Contractorul principal va fi Sierra Nevada Corporation.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro