În ultimile 24 de ore, din ce în ce mai apăsat, se vorbește în presa mondială despre posibila plecare de la putere a cancelarului Merkel.
Deși semnele unei tensiuni politice germane erau vizibile incă de la ultimile alegeri, pe care partidul doamnei cancelar le-a câștigat la limită, asistăm astăzi la o profundă și de neașteptat explozie a unor frustrări sociale și culturale care pot anihila al patrulea mandat al acesteia la cancelaria Reich-ului.
În primul rând vorbim despre un conflict istoric care a marcat Germania invinsă în război. Crima absolută care a reprezentat-o nazismul și incercările postbelice de a integra civilizația istorică germană cu imensul cimitir lăsat în urmă de modernitatea sa războinică au creat noi sinergii inovatoare în ingineria socială, provocând insă tensiuni uriașe psihoculturale. Cancelarul Merkel, fiică de pastor care și-a părăsit locul de origine pentru a își urmă calea hristică într-un spațiu ocupat de ideologia anticreștină comunistă, a încercat să unească viziunea umanistă a iubirii aproapelui cu cinismul rece al unei Germanii unificate nu numai de limbă și cultură, dar și de puterea economică dominatoare și constringătoare a disciplinei teutonice.
Revin, în memoria proaspătă, amintirile Germaniei anilor 80 din secolul trecut, în care dialogul despre naturalizarea kurzilor și turcilor aduși decenii în urmă să reconstruiască orașele și drumurile distruse de război, propunea expulzarea acestora după ce își vor fi îndeplinit misiunea. Creștin democrații germani au decis atunci că aceștia au dreptul la cetătenie impunând conceptul de politică corectă denumit "multiculturalism".
Acest "multikulti", generos la început și răspunzand moral patologiei istorice germane, acoperind corect temerea nemților de a nu repetă greșelile trecutului a consemnat și o noutate în Europa. Noutatea a constat în acceptarea egalitătii noilor veniți cu populațiile native. Acest concept a sădit nu numai o arogantă culturală devenită, (cum de altfel?), un nou cult și care astăzi mătură liberul arbitru și dreptul la opinie, invadează pașnic dar la fel de distrugător națiuni, a fost și este cauza tensiunilor socio-culturale și noilor patologii ideologice germane.
În al doilea rând Germania nu mai este singură. Singurătatea postbelică dată de descoperirea uriașei crime naziste a fost înlocuită de continentalizarea dominației economice asupra unei Uniuni Europene slabe și complet debusolate.
Adusă cu forță de către Germania la o integrare pe care nu și-o dorește, Europa astăzi privește cu frică și panică mastodontul economic german, care fără tancuri și Wehrmacht, impune reguli și legi fără a mai consulta prea mult pe declarații săi parteneri europeni. Politica integrării, rapidă și în marș militar, impusă de către cancelarul Merkel a provocat iremediabil, o ruptură fundamentală între tările mici, nou sosite din simetricul coșmar comunist și nucleul dur franco-german.
Deși nu cred nici astăzi că limbajul artăgos și obraznic al unei Franţe în derivă reprezintă altceva decât rezultatul exact al dominației de care vorbeam.
Aceste două mari linii de tensiune profilează un deznodămant rapid pentru cancelaria actuală. Putem enumera o listă lungă de opinii cel puțin ciudate și ofensatoare ale doamnei de fier a Germaniei. Doar un singur păcat capital se reliefează că fiind principal și anume încercarea de a impune, cu forță economiei germane, întregii Europe, un model social și cultural liniar, utopic că și chemarea religioasă a tatălui său.
Utopiile morale şi culturale ale Germaniei sunt pericole mortale pentru realitățile Europene, micile slugi naţionale, ca pe timpul nazist, construite de către această adevărată împărăteasă teutonică, vor învăţa la finalul domniei, că doar națiunile şi statele oferă istorie. Utopiile oferă dispariție şi involuție morală, culturală, având efect exact renașterea coșmarului ideologic nazist sau comunist. Germania lui Hitler devenise o putere economică si tehnologică de neînvins. A lăsat o Europă cimitir alături de drame morale şi istorice imposibil de rezolvat şi astăzi. Aviz căţeilor germani de peste tot.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News